Menu
'Ik sta in het Ajax-kookboek'

'Ik sta in het Ajax-kookboek'

Goedemorgen! Dit is alweer mijn laatste blog voor Ajax.nl. Jammer, want ik vond het erg leuk om mijn belevenissen en meningen met jullie te delen. Maar in dit blog neem ik jullie mee in de wereld van eten en … koffie!


Iedere maand houdt een Ajacied een blog bij voor Ajax.nl. Zij schrijven over hun leven en het reilen en zeilen rondom Ajax. Lize Kop is deze maand onze blogger.


Kookboek is uit!
Misschien hebben jullie het al gezien: het Ajax Kookboek 'Koken met 3 Sterren' is uit! Het boek is prachtig geworden! Zelf sta ik er ook in met een heerlijk gerecht met kalkoen, echt een aanrader! Ik ben gek op koken, al doe ik het niet altijd omdat ik thuis woon. Dan help ik mijn moeder wel vaak. Vroeger bakte ik vooral lekkere tiramisu of taarten. Ik lustte ook alles. De laatste tijd ben ik wel weer veel meer aan het koken. Want als ik het zelf bereid, dan weet ik precies wat erin gaat en kan ik het gezonder maken.

'De oma's geloofden gewoon niet dat die soep van mij kwam'

Complimenten van oma
Op een verjaardag kreeg ik nog mooie complimenten, vooral van mijn oma's. Ik had soep gemaakt. Mijn schoonzusje heeft een eigen cateringbedrijf in gezond eten en de oma's geloofden gewoon niet dat die soep van mij kwam. We hebben het wel 5 keer moeten zeggen, haha. Het was wel heel grappig dat ze dat niet van mij hadden verwacht.

7-gangendiner
Voor een grote groep mensen kook ik niet zo vaak, want het is heel veel werk en die tijd heb ik niet.  Ook niet met Kerstmis. Dan gaan we meestal uiteten en afgelopen jaar zat ik in Bali. Maar wie weet komt er in de toekomst wel een 7-gangendiner. Met koffie als afsluiting!

Lize Kop vertelt in het Ajax-kookboek 'Koken met 3 Sterren' onder meer alles over haar favoriete gerecht: kalkoen met zoete aardappel.
Lize Kop vertelt in het Ajax-kookboek 'Koken met 3 Sterren' onder meer alles over haar favoriete gerecht: kalkoen met zoete aardappel.

Want ik ben een enorme liefhebber van koffie. Het grappige is dat als je het vaker drinkt, je grote verschillen proeft. Thuis hebben we zo'n groot koffieapparaat met verse melk. En sinds kort ook een filterkoffie-apparaat, maar die heb ik nooit geprobeerd. Dat trekt me ook minder. Al ben ik toch wel benieuwd, omdat het nu weer zo ín is.

'Geld moet rollen hè?!'

Als je me vraagt koffie-thuis of -uit, dan zeg ik gelijk uit. Ik houd van koffiedrinken buitenshuis, al vind ik het ook zonde van mijn geld. Maar ja geld moet rollen zeggen ze altijd hè?! Maar een barista maakt het toch lekkerder dan ik. Mijn favoriet is de flatwhite, een cappuccino met een extra shot espresso. Om het gezonder en wat aparter te maken, drink ik het soms met havermelk maar met volle melk is toch het lekkerste. 

Voor nu maar 1 doel
Wie weet begin ik na mijn carrière wel een eigen koffiebar. Nee hoor, dat weet ik nog helemaal niet. Wat ik wel weet is dat ik mijn eigen bedrijf wil. Maar in welke branche weet ik nog niet. Ik vind mode wel heel leuk, maar wil geen boetiek. Mijn moeder heeft een lingerie- en modezaak, die van mijn oma naar haar en haar zus  is overgegaan. Mijn vader heeft een fysiopraktijk, maar ik heb al gezegd dat ik geen fysio word. Ik vind het mooi om te zien hoe ze hun eigen bedrijf runnen.

In de basis in de competitietopper tegen FC Twente. Ajax won het duel op sportcomplex de Toekomst met 3-2.
In de basis in de competitietopper tegen FC Twente. Ajax won het duel op sportcomplex de Toekomst met 3-2.

Nu ben ik nog jong en lekker met voetbal bezig. Zo stond ik vrijdag en dinsdag in de basis tegen FC Twente en PSV en boekten we 2 belangrijke overwinningen. We hebben in beide wedstrijden écht als team gestreden. Dus nu is het voetbal en wie weet kom ik over een aantal jaar - na mijn voetballoopbaan - iets tegen waarvan ik denk 'dit is hét'. 

Nu heb ik 1 doel en dat is de vaste keeper van de Ajax Vrouwen worden!

Lees ook: Ajax Vrouwen imponeren na rust in Eindhoven
Lees ook: Blog Lize Kop: 'Het zijn nu mooie weken'
Lees ook: Koken met 3 Sterren I De keukengeheimen van Klaas Jan