Menu
'Ik stel me in op een lang WK'

'Ik stel me in op een lang WK'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een column voor de Ajax Nieuwsbrief. De internationals Jasper Cillessen, Daley Blind, Daphne Koster en Claudia van den Heiligenberg wisselen elkaar telkens af. Deze week is het de beurt aan Jasper Cillessen.

Dit is mijn laatste bijdrage van dit seizoen wat betreft de column. We houden even een zomerstop. Een schriftelijke pauze, want ik zit nog midden in het voetbal en ik hoop pas in juli écht vakantie te mogen vieren. Op dit moment verblijf ik met het Nederlands Elftal in Portugal ter voorbereiding op het wereldkampioenschap in Brazilië. Komende week vallen nog zeven spelers af voor de definitieve selectie en aangezien er ook nog vier keepers bij de groep zijn, moet er ook nog een doelman naar huis. Door hard te trainen probeer ik fit te blijven en te zorgen dat ik niet degene ben die naar huis moet. Maar die keuze maak ik niet, dat doet de bondscoach. Hoewel heel Nederland er al vanuit gaat dat ik wel naar het WK zal gaan, is het balletje rond, zullen we maar zeggen.

Het WK zou voor mij een unieke ervaring als voetballer zijn. Dit is toch waar je professional voor bent geworden. Ik heb er dan ook heel erg veel zin in. Zeker ook omdat het WK in zo’n voetbalgek land als Brazilië is. Gelukkig zijn we met Ajax ook een paar keer geweest waardoor ik de omstandigheden daar redelijk goed ken en ik weet wat ik moet doen om optimaal te kunnen presteren.

Van vermoeidheid is bij mij helemaal geen sprake. Misschien scheelt het dat ik in het begin van het seizoen niet heb gespeeld en de wedstrijden die ik toen heb gemist er nu aan het einde achteraan plak. Ik stel mezelf nu ook in op een lang toernooi. Ik hoop dat we op 13 juli nog spelen en dat we daarna een rondvaart door de grachten van Amsterdam hebben.

De sfeer is in elk geval goed binnen het Nederlands team. Iedereen mengt met elkaar en het is niet zo dat de spelers groepjes vormen met hun clubgenoten. Zelfs de keepers vormen geen apart groepje binnen de selectie.

Op 4 juni spelen we de laatste oefenwedstrijd voor vertrek naar Brazilië in de Amsterdam ArenA. Dat is extra leuk omdat het mijn thuishaven is, maar als het in de Kuip was geweest was het ook prima. Het gaat erom dat de fans de WK-gangers kunnen uitzwaaien, of het nou in Rotterdam of in Amsterdam is. Ongetwijfeld zullen er ook veel Ajax-supporters bij zijn.

Ik hoop dat jullie een mooie zomer tegemoet gaan. Eerst met het WK en daarna met een mooie vakantie. Dan zie ik jullie op 3 augustus terug bij de Johan Cruijff Schaal. Daar moeten we revanche nemen op Zwolle. Want dat blijft van afgelopen seizoen een zuur punt. We zijn daarin te kijk gezet en dat gaat niet nog eens gebeuren!

Fijne vakantie en tot in augustus!

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Naar andere columns