Menu
'Ik verwacht pittig duel met Telstar'

'Ik verwacht pittig duel met Telstar'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een column op Ajax.nl. Lasse Schöne, Ricardo van Rhijn, Tessel Middag en Liza van der Most wisselen elkaar telkens af. Deze week is Tessel Middag aan de beurt.


Net als vorige maand bij mijn vorige column ben ik op het moment van schrijven net terug van een trip met het Nederlands vrouwenelftal. Ditmaal zijn we in IJsland en Noorwegen geweest. Twee uur na aankomst op Schiphol stonden de andere internationals en ik alweer op het trainingsveld bij Ajax. Onze coach Ed Engelkes wilde, vanwege de halve finale van de beker die we zaterdag bij Telstar spelen, graag dat we langskwamen.

We hebben lekker getraind, in prachtig weer. Dat was een flink verschil met onze aankomst in IJsland, waar het toen min zes was. Gelukkig werd het daarna wel iets warmer. De wedstrijd tegen IJsland werd in een indoorhal gespeeld. Een gekke ervaring, ik had zoiets nog niet eerder in een interland meegemaakt. De speellocatie stond in het teken van de WK-voorbereiding. In Canada spelen we namelijk een keer in een dicht stadion.

Noorwegen was de volgende bestemming en ook daar zat een gedachte achter. Op het WK moeten we na onze tweede wedstrijd een vlucht van Edmonton naar Montreal ondernemen. Over alles is nagedacht, er wordt niets aan het toeval overgelaten. Aan de voorbereiding kan het niet liggen.

Voor het vertrouwen was het lekker dat we van Noorwegen wonnen. Een knappe prestatie. Hoewel we er pas op het WK moeten staan, is het prettig om af en toe een bevestiging te krijgen dat we goed kunnen voetballen. Zelf hield ik ook een prima gevoel over. Na de verloren wedstrijd tegen IJsland, waarin ik vijf minuten speeltijd kreeg, mocht ik nu 25 minuten aan de bak. Voor mijn gevoel heb ik een positieve bijdrage geleverd. Het was lekker dat we vlak voor tijd nog de 2-3 maakten.

Ik zit momenteel dicht tegen de basis aan en dat wil ik graag zo houden. Uiteindelijk is het mijn doel om tot de eerste elf te gaan behoren. Omdat de oefenduels in aanloop naar het WK zeer serieus worden benaderd en er al lang in dezelfde samenstelling wordt gespeeld, verwacht ik niet dat ik als basisspeelster aan het toernooi begin. Maar je weet het natuurlijk nooit.

Het WK nadert met rasse schreden, maar eerst ligt de focus op het afsluiten van het seizoen met Ajax. De wedstrijd van zaterdag is erg belangrijk, aangezien de beker onze laatste kans op een prijs is. We hadden hoge verwachtingen van het seizoen, maar in de competitie is het er helaas niet helemaal uitgekomen. We hebben een geweldige selectie, waarmee we verplicht zijn om bovenin mee te doen. Dat is ook gelukt, maar we hadden toch wel minimaal op plek twee ingezet. Die positie levert een ticket voor de Champions League op. Ik twijfel er niet aan dat we goed kunnen voetballen. Dat hebben we ook vaak genoeg laten zien, maar niet in de topwedstrijden. Dat heeft het verschil gemaakt.

Ik verwacht een pittige wedstrijd tegen Telstar. Ook voor hun geldt dat het hun enige kans op een prijs is. Telstar doet altijd goed aan klantenbinding en er komen altijd veel toeschouwers. Op basis van het verschil in kwaliteit zouden wij moeten winnen, maar we moeten het wel eerst laten zien. Ik heb er in ieder geval veel zin in.


Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst