Menu
'Ik vind Zlatan een inspirerend mens'

'Ik vind Zlatan een inspirerend mens'

De interlandweek is weer achter de rug. Ik bleef in Amsterdam en benutte de rustige week om flink te trainen en even wat tijd in te halen met familie en vrienden. Er kwamen 4 maatjes van me uit Meppel op bezoek, dus dat was gezellig.


Iedere maand houdt een Ajacied een blog bij voor Ajax.nl. Zij schrijven over hun leven en het reilen en zeilen rondom Ajax. Daley Sinkgraven (22) is deze maand onze blogger.


Al van jongs af aan verschillen mijn vrienden en ik van clubvoorkeur. Ik was sowieso altijd voor Ajax en Zlatan was mijn grote held. Als ik buiten voetbalde met vriendjes wilde ik ook altijd Zlatan zijn. Ik vind hem nog steeds een inspirerend mens. Als atleet, maar ook als persoonlijkheid. Die man heeft zo’n enorm ego. Hij doet compleet zijn eigen ding, trekt zich van niemand iets aan en kent geen onzekerheden. Erg extreem natuurlijk, maar toch inspirerend.

Een bericht gedeeld door IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) op

'Ronaldinho in het echt!'

Maar Ronaldinho vond ik ook geweldig. Toen ik bij sc Heerenveen in de C1 voetbalde, kwam hij met AC Milan naar Heerenveen voor een UEFA Europa League-wedstrijd. Toen heb ik hem in het echt zien spelen. Echt geweldig vond ik dat!

Ik heb ook zo m’n helden die je niet direct ziet, maar achter de schermen wonderen verrichten. Toen ik in de A1 van Heerenveen speelde, was Johnny Jansen mijn trainer. In die periode ging het voetballen me wel makkelijk af en op trainingen deed ik niet altijd 100 procent m’n best. Dan kreeg ik van Johnny echt op mijn sodemieter. Hij had een heel confronterende aanpak. Daar kon ik op mijn beurt weer kwaad om worden. Maar als ik nu terugkijk, heeft die harde aanpak me juist geholpen.

'Joël verdient een schouderklopje'

Een andere man die een schouderklopje verdient is Joël (Veltman, red.). Ik lees regelmatig dingen over hem die echt niet terecht zijn. Lastig vind ik dat. De mensen die dat schrijven maken Joël niet elke dag mee, dus hebben ze geen idee. Jammer. Wat mij betreft verdient hij echt een pluim voor alles wat hij doet.

😄☔️

Een bericht gedeeld door 🇳🇱 Daley sinkgraven (@daleysinkgraven) op

Genoeg geschreven, op naar de training. Tot volgende week!

Lees ook: 'Zo ziet mijn ideale dag eruit'

Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst