Menu
'Ik weet nu wat het is om te vechten'

'Ik weet nu wat het is om te vechten'

Wat leuk om jullie een kijkje te geven in mijn leven. Op blog-gebied ben ik onervaren, maar ik hoop dat ik jullie de komende maand meer van mezelf kan laten zien.


Iedere maand houdt een Ajacied een blog bij voor Ajax.nl. Zij schrijven over hun leven en het reilen en zeilen rondom Ajax. Daley Sinkgraven (22) is deze maand onze blogger.


Waar ik me gelukkig ook weer volop kan laten zien is op het voetbalveld. Na een half jaar blessureleed ben ik weer fit en dat voelt ontzettend goed.

'Mijn vader begrijpt me'

Dat half jaar viel niet mee. Ik wilde zo graag voetballen, maar mijn lijf werkte niet mee. Heel frustrerend, ik voelde me écht klote. Ik ben geen prater, meer een binnenvetter. Maar in die periode moest ik soms wel uiten wat er in me omging. Ik heb veel goede gesprekken gehad met mijn vader. Hij heeft zelf ook gevoetbald en kan zich goed in mij verplaatsen. Dat hielp. Hij begrijpt me.

Groepsdynamiek
Zo'n blessure heeft ook invloed op je rol binnen het team. Je werkt los van de groep aan je revalidatie, dus je mist een hoop. Ik had wel van die momenten dat de jongens drukpratend de kleedkamer binnenkwamen en dat ik geen flauw idee had waar ze het over hadden of wat ze hadden meegemaakt. Daar sta je dan echt een beetje buiten.

Be strong!! Because things will get better. It may be stormy now, but it never rains forever. Come back stronger brate ❤️

Een bericht gedeeld door 🇳🇱 Daley sinkgraven (@daleysinkgraven) op

'Laat het alsjeblieft meevallen'

Zelf ben ik er weer, maar zo’n blessure laat je mentaal gezien niet direct los. Als ik nu naar mijn geblesseerde maatje Vaclav (Cerny, red.) kijk, weet ik waar hij doorheen gaat. Toen het gebeurde, tijdens het bekerduel met De Dijk, speelde constant dezelfde zin door mijn hoofd: ‘Laat het alsjeblieft meevallen, laat het alsjeblieft meevallen’. Maar toen ik hem na de wedstrijd in de kleedkamer zag, wist ik dat het mis was. Het enige wat je dan kan zeggen is dat je er voor hem bent. 

Vechten
Het afgelopen halfjaar heeft me gevormd. Ik ben volwassener geworden en waardeer veel meer wat ik heb. Ik weet nu wat het is om te vechten. En dat is wat ik ga doen, met alles wat ik in me heb.

Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst