Menu
'Ik wil alle Ajacieden bedanken'

'Ik wil alle Ajacieden bedanken'

Thomas Vermaelen zette vrijdag zijn handtekening onder een contract bij Arsenal. De Belg kijkt uit naar het avontuur in Londen, maar verlaat Amsterdam toch wel een beetje met pijn in zijn hart. ,,Ik ben Ajax en de supporters ontzettend dankbaar.”

Vliegen naar Londen, medische testen, nieuwe collega's interviews. Het was een drukke vrijdag voor Vermaelen, met als doel de contractondertekening bij Arsenal. De Belg mag zich de komende vier jaar Gunner noemen. ,,Natuurlijk vind ik het jammer dat ik vertrek bij Ajax”, aldus de verdediger vanuit Engeland. ,,Ik ben de club ontzettend dankbaar voor de kansen die ze me altijd hebben geboden. Ook wil ik graag de supporters bedanken voor de support de afgelopen jaren. Hun steun was heel belangrijk.”

Vermaelen kijkt met vertrouwen uit naar het avontuur in de Premier League. ,,Arsenal is een ontzettend goede club”, zegt hij. ,,Ik moet me ongetwijfeld een beetje aanpassen, maar dat komt wel goed. Ik ben klaar voor deze stap.”

Zijn nieuwe coach liet op de website van Arsenal weten dat vertrouwen te delen. ,,Thomas is een linksbenige centrale verdediger, die ook als linksback uit de voeten kan”, aldus Arsène Wenger. ,,Hij is technisch sterk en heeft de juiste mentaliteit. Ik weet zeker dat hij ons team beter maakt.”

Foto: Stuart MacFarlane/Arsenal Football Club