Don't worry about a thing

Sorry, we hebben deze pagina niet gevonden.

Waarschijnlijk bestaat deze pagina niet of niet meer. Misschien dat er een tikfoutje in de URL is gemaakt.

Menu
'Ik wil geschiedenis schrijven'

'Ik wil geschiedenis schrijven'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een blog voor Ajax.nl. Davy Klaassen, Vaclav Cerny, Merel van Dongen en Joël Veltman wisselen elkaar telkens af. Ditmaal is het de beurt aan Vaclav Cerny.

De afgelopen weken stonden voor mij grotendeels in het teken van de duels met Ajax A1. We hadden met dit team ons ten doel gesteld weer bovenaan te komen en dat lukte gelukkig. Vorige week woensdag heb ik ruim zeventig minuten met de A1 tegen AZ gespeeld. Die partij wonnen we met 2-5. Dat was lekker. Ik ging wel lichtgeblesseerd aan mijn voet eraf. Maar gelukkig had ik er niet heel erg veel last van. Afgelopen weekend heb ik rust gekregen. Dat heeft mij goed gedaan. Maandag kon ik daardoor meedoen in een vriendschappelijk duel tegen Jong Twente. Die uitwedstrijd wonnen we met 0-2 en ik scoorde ook een doelpunt. Ik kreeg de bal van Robert, had een goede aanname en bracht de bal naar de tweede paal. Het was een beetje een fout van de keeper, maar hij ging er wel mooi in.

Effectief
Veel belangrijker was de wedstrijd die ik onlangs met de A1 in de Youth League heb gespeeld tegen Olympique Lyon. Zij begonnen die wedstrijd heel goed en hebben ook veel goede spelers, ook aan de bal. Wij waren heel effectief. Natuurlijk willen we met mooi spel winnen, maar als dat niet kan of lukt dan moeten we wel effectief zijn. Dat waren we: Ik denk dat we vier kansen hebben gehad en daaruit scoorden we drie keer.

Kwartfinale Youth League
Nu staan we in de kwartfinale. Dat wordt een uitwedstrijd bij Chelsea in Londen. Wat ik van Chelsea weet is dat het een typische Engelse ploeg is. Daarmee bedoel ik dat het grote jongens zijn, fysiek sterk en dat het een team zal zijn dat blijft vechten. Zij zijn momenteel de titelhouder van de UEFA Youth League. We zullen de beelden nog bekijken om te zien waar we ze pijn kunnen doen. Het zal een pittig potje worden maar voetballend hebben wij veel kwaliteit en ik heb dan ook vertrouwen in ons team. We hebben nu al drie wedstrijden in de Youth League samen gespeeld en kunnen elkaar steeds beter vinden. Uiteraard gaan we voor de winst. Vorig jaar werden we in achtste finale van het toernooi door AS Roma met penalty’s uitgeschakeld. Toen hadden we ook een heel goed team, een prima mix maar maakten de kansen niet af. Dat doen we dit jaar wel dus ik denk dat er nog veel mogelijk is.

Muric
Dat Robert Muric de laatste weken bij Ajax 1 heeft gespeeld, gun ik hem echt. Hij heeft het de laatste tijd goed gedaan en verdiende dan ook zijn debuut in het eerste elftal. Iedereen vecht voor zijn kansen, ik uiteraard ook. Voor mij is het een motivatie om door te gaan met hard werken. Dan weet je dat je in aanmerking kan komen voor Ajax 1.

Tsjechisch team
Over twee weken ben ik weer bij de nationale ploeg van Tsjechië. Ik focus me op de wedstrijden van Tsjechië onder 21. Daar heb ik het record van jongste speler die ooit zijn debuut maakte in dit team. Dat vind ik mooi. Ik wil nog eens een record neerzetten, dat niemand ooit kan verbeteren. Geschiedenis schrijven in mijn geboorteland, maar uiteraard ook in Amsterdam. Dat lijkt me prachtig!