Menu
'Ik wil met goed gevoel feestdagen in’

'Ik wil met goed gevoel feestdagen in’

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een column voor de Ajax Nieuwsbrief. Lasse Schöne, Ricardo van Rhijn, Tessel Middag en Liza van der Most wisselen elkaar telkens af. Deze week is Liza van der Most aan de beurt.

Het is bijna winterstop. Vanavond spelen we alleen nog de thuiswedstrijd tegen Telstar. We moeten nog één keer knallen en dan hebben we even rust. Het is een zware periode geweest en dat voel ik wel aan mijn lichaam. Ik heb hier en daar wat kleine pijntjes, maar uiteraard ben ik fit genoeg om vanavond te kunnen spelen.

In principe staan we met Ajax waar we willen staan: bovenaan. Al kan Standard Luik ons nog inhalen, omdat zij een wedstrijd minder hebben gespeeld. Ik vind dat we kunnen terugkijken op een sterke eerste seizoenshelft, waarin we een goed niveau hebben gehaald. Helaas zaten er enkele slippertjes bij, zoals thuis tegen Anderlecht.

Ik vind dat we gegroeid zijn als team, meer volwassen geworden zijn. Vorig seizoen hadden we nog wel eens moeite om een voorsprong vast te houden. Als we dan 2-0 voor stonden en de aansluitingstreffer viel, raakten we een beetje in paniek. Dat is nu niet meer het geval. We blijven rustiger en kunnen daarom beter een voorsprong vasthouden.

De sfeer binnen het team is prima, qua teamgevoel zit het goed. De focus ligt echt op voetbal en dat is een belangrijke zaak. Een goede teamgeest is van cruciaal belang. Wij zijn Ajax en hebben een goede ploeg. Maar alleen als we als team opereren kunnen we succesvol zijn.

Over mijn eerste seizoenshelft ben ik redelijk tevreden. Zoals ik in een vorige column al eens heb verteld, ben ik perfectionistisch ingesteld. Mijn spel was goed genoeg, maar ik weet dat ik beter kan en ook beter moet. Dat moet ook het uitgangspunt van iedere topsporter zijn: jezelf continu willen verbeteren. Ik zal hard blijven werken om stapjes vooruit te maken en een betere voetbalster te worden.

Rond de feestdagen trap ik het rempedaal even in. Ik probeer dan twee weken zoveel mogelijk te genieten. Eerste Kerstdag gaan wij bijvoorbeeld altijd naar familie toe, waarbij we uitgebreid dineren en lekker kletsen. Het liefst heb ik het dan zo min mogelijk over voetbal. Natuurlijk is er altijd interesse van de familie en dat waardeer ik erg, maar ik vind het ook lekker om even over andere dingen te praten.

Dat is nog even stof voor later. De wedstrijd tegen Telstar geniet eerst topprioriteit. Ik heb heel veel zin in de wedstrijd. Het is leuk om tegen twee oud-teamgenoten te spelen. Linda Bakker en Babiche Roof speelden vorig jaar nog voor Ajax. Telstar is altijd een lastige tegenstander, maar we gaan er vol voor. Alleen bij winst kunnen we met een goed gevoel de feestdagen in.

Aanmelden Ajax Nieuwsbrief

Naar eerder verschenen columns