Menu
'Ik wil mooie stappen gaan maken'

'Ik wil mooie stappen gaan maken'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een blog voor Ajax.nl. Davy Klaassen, Joël Veltman, Vaclav Cerny en Merel van Dongen wisselen elkaar telkens af. Deze week is het de beurt aan Vaclav Cerny.

Ik heb een heel spannende tijd achter de rug. Er kwam een hoop op me af.
Leuk dat ik hier in de Ajax-blog over kan vertellen. Mijn Nederlands wordt ook steeds beter, mede dankzij mijn lerares Nederlands. We hebben er samen keihard aan gewerkt. Ik vind het heel belangrijk dat ik goed kan communiceren met mijn team en de mensen om me heen. Ik zou niet willen dat ze Engels zouden gaan praten, alleen om zich aan mij aan te passen.

Belangrijk moment
Mijn debuut in de wedstrijd tegen Willem II was een droom die uitkwam. Het is natuurlijk prachtig om op je zeventiende je debuut te maken. Mijn ouders die in Tsjechië wonen. zaten op de tribune. Dat maakte het voor mij nog mooier. Mijn ouders zijn de belangrijkste mensen in mijn leven.

Fris Ajax-seizoen
Ik kon het seizoen eigenlijk niet beter beginnen. Daar ben ik heel erg dankbaar voor. Het was ook mijn eerste keer mee op trainingskamp. Dat was best pittig, maar het voelde goed om zo hard te trainen. Ik heb het team zo ook beter leren kennen. In dit seizoen wil ik graag sterker worden en nog harder trainen. Ik wil hard werken voor Jong Ajax en mijn best doen om vaker mee te kunnen spelen met het eerste elftal.

Tsjechië U19
Het lijkt alsof alles nu tegelijk komt; mijn debuut bij Ajax 1, maar ook het Tsjechische elftal onder 19 klopte aan. Volgende week spelen we twee wedstrijden. Ik vind het allemaal heel spannend. Het is goed voor mijn zelfvertrouwen.

Bekend gezicht
Ik woon bij een gastgezin in Amsterdam Westerpark. Een leuke buurt, vind ik. Ik word er regelmatig aangesproken op straat. De laatste weken vooral. Ik vind dat wel grappig. Ik heb het ook als ik terug ga naar Tsjechië. Als ik over straat loop, roepen ze vaak mijn naam. Dan hoor je ineens ‘Cerny! Cerny!’. Best gek.

Papa Cerny
Mijn vader is heel belangrijk voor me. Hij is momenteel hoofdtrainer van het Tsjechische elftal onder 15. Hij weet precies wat hij doet, op heel hoog niveau. Toen ik nog in Tsjechië woonde, waren we elke dag samen met voetbal bezig. Nu ik in Amsterdam zit hebben we heel veel telefonisch contact en Facetimen we elke dag. Ik leer veel van hem. Ook met de blik op komend seizoen. Ik zie het allemaal met plezier tegemoet en ik ben van plan mooie stappen te gaan maken.