Menu

Ikamva voor Zuid-Afrikanen

David Endt was zondagmiddag speciale gast bij de AH&BC, ofwel de Amsterdamse Hockey en Bandy Club in het Amsterdamse Bos. De teammanager nam een cheque in ontvangst voor een project in Zuid-Afrika, iets wat eigenlijk Steven Pienaar zou doen. Maar omdat de middenvelder geblesseerd was, nam de teammanager de honneurs waar.

Het eerste dameselftal van de Amsterdamse hockeyclub was begin dit jaar in Zuid-Afrika. Daar bezochten zij onder andere Ajax Cape Town. Ook maakten zij kennis met een jongerenproject van het Nelson Mandela Children’s Fund, het James House in Hout Bay/Capetown. De hockeydames waren onder de indruk en besloten het project te adopteren.

Inmiddels hebben zij heel wat geld ingezameld voor het project en nodigden zij Steven Pienaar uit om symbolisch het enorme bedrag in ontvangst te nemen. De Ajacied, afkomstig van Ajax Cape Town, was echter verhinderd, maar teammanger David Endt toonde zich een waardig vervanger.

,,Ik ben blij en ook wel ontroerd dat Dames 1 van Amsterdam zoveel geld bij elkaar heeft gebracht voor het James House'', sprak Endt de aanwezigen toe. ,,Wij plukken af en toe een diamant weg bij Ajax Cape Town, jullie zorgen ervoor met dit geld dat een ruwe steen zich kan ontwikkelen tot een diamant. Wij kennen bij Ajax een soort toverwoord, dat is 'Ikamva'. Dat betekent 'toekomst'. Met deze vijfentwintigduizend euro geven jullie toekomst aan een hoop kinderen in Zuid-Afrika.''