Menu

Ikedia wijst RBC opnieuw de weg

Pius Ikedia weet het doel dit seizoen wel te vinden. Nadat hij de vorige speelronde voor RBC al twee maal doel trof, was het dit weekeinde opnieuw raak. Tegen Vitesse, waarbij Yakubu en Knopper onder contract staan, maakte hij de gelijkmaker waarna RBC uitliep tot 4-1.

Het was een fraaie overwinning van RBC op Vitesse dat het tot dit weekeinde zo aardig deed. Maar Yakubu en Richard Knopper moesten vooral het antwoord schuldig blijven op Tim Smolders die twee keer scoorde en ook betrokken was bij de laatste goal die uiteindelijk werd toegeschreven aan Dingsdag.

Sander Boschker en Jason Culina leken met FC Twente op weg naar een stuntje in De Kuip. Twente kwam verrassend op voorsprong en hield bij rust de stand op 1-1. Na rust was het echter Feyenoord dat uitliep naar 3-1.

Michael Krohn-Dehli en Serghino Greene hielden PSV goed bij, maar uiteindelijk moesten de oud-Ajacieden toch een nederlaag slikken. De 1-0 van Vennegoor of Hesselink was voldoende voor drie punten.

David Mendes da Silva deed met NAC Breda goede zaken in Groningen, waar de plaatselijke FC op een 2-3 nederlaag werd getrakteerd.

De komst van Arnold Bruggink bij SC Heerenveen betekent slecht nieuws voor Youssouf Hersi. De gewezen Ajacied belandde door de komst van de oud-PSV'er op de bank. Victor Sikora speelde wel. SC Heerenveen won in de slotfase van De Graafschap door goals in de 85ste en 90ste minuut.

Oud-trainer van Ajax Co Adriaanse zag hoe zijn mannen korte metten maakte met FC Den Bosch, waarbij een andere oud-Ajacied Dennis Schulp tegenwoordig voetbalt. Bij 5-0 stokte de teller pas. Tim de Cler, Henk Timmer en Olaf Lindenbergh speelden de hele wedstrijd.