Menu
Ilan Boccara tekent bij Ajax

Ilan Boccara tekent bij Ajax

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Ilan Boccara. De middenvelder tekent in Amsterdam een contract dat ingaat op 1 juli 2012 en een looptijd heeft van drie seizoenen, tot en met 30 juni 2015. Boccara is afkomstig van Paris Saint Germain. De clubs hebben eveneens overeenstemming bereikt en wikkelen op dit moment de resterende formaliteiten af.

Een grote familie-afvaardiging was vrijdag aanwezig bij de ondertekening van Ilan Boccara. Zijn kersverse contract bij Ajax is een hoogtepunt voor de Frans-Nederlandse familie. ,,Dit is enorm speciaal voor mij’’, sprak hij met een glimlach. ,,Mijn vader is al meer dan veertig jaar fan van Ajax, hij is een échte Ajacied. Mijn moeder is een geboren Amsterdamse, dus voor de hele familie is deze overgang meer dan speciaal.’’

Boccara kent zijn kwaliteiten goed. ,,Ik ben agressief en mijn balbeheersing en balcontrole zijn goed. Ik ben sterk aan de bal en heb een aardige trap.’’ De middenvelder sluit aan bij Jong Ajax waar hij zich op een rustig niveau verder kan ontwikkelen.

,,Dit is enorm speciaal voor mij’’, sprak Boccara met een glimlach. ,,Dit is enorm speciaal voor mij’’, sprak Boccara met een glimlach.

Namens het technisch hart was Dennis Bergkamp aanwezig bij de ondertekening. Bergkamp is blij dat Boccara bij Ajax komt voetballen. ,,Ik denk dat hij hier goed past. Ilan is een rechtsbenige verdedigende middenvelder. Hij is een balveroveraar met een winnaarsmentaliteit. Hij is snel op de eerste meters en hij is goed in de combinatie en de passing. Je moet hem niet als spelverdeler zien. Ilan is een talentvolle speler en wij denken dat hij een goede stap zet door naar Ajax te komen. Bij Ajax krijgen jonge talenten eerder een kans dan bijvoorbeeld bij Paris Saint Germain, dat een grote en rijke club is met veel grote aankopen. Daar is het ongetwijfeld moeilijker om door te breken. Het zit bij ons in de cultuur ingebakken om talenten een kans te geven. Het is nu aan hem om zich in Nederland en bij Ajax op zijn gemak te gaan voelen en zich bij Jong Ajax verder te ontwikkelen.’’

Boccara werd geboren op 14 mei 1993 in Boulogne-Bilancourt, Frankrijk. De middenvelder met een Nederlandse moeder en een Franse vader is Nederlands jeugdinternational.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De complete familie van Ilan Boccara was bij de contractondertekening aanwezig. De complete familie van Ilan Boccara was bij de contractondertekening aanwezig.