Menu
'In 2016 valt veel te halen'

'In 2016 valt veel te halen'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een blog voor Ajax.nl. Davy Klaassen, Vaclav Cerny, Merel van Dongen en Joël Veltman wisselen elkaar telkens af. Ditmaal is het de beurt aan Merel van Dongen

Het beste nieuws van 2015 voor mij persoonlijk kwam pas twee weken geleden. Ik ben geslaagd voor mijn bachelor psychologie. Vorige week hebben we dat gevierd met een traditionele cap and gown. Je weet wel, zo’n Amerikaans hoedje en lange zwarte jurk waar iedereen in Amerika mee loopt als ze zijn geslaagd om vervolgens dat hoedje in de lucht te gooien. Ik was in Amsterdam toen ik slaagde, maar heb mijn diploma gehaald aan de universiteit van Alabama. Vandaar dat ook ik eraan moest geloven en op mijn slagingsfeestje een cap and gown gedragen heb.

Leukere dingen
Afgelopen week vierden we kerst in een vakantiehuisje en maakten mijn studieboeken plaats voor veel leukere dingen. Ik had ook tijd om na te denken over afgelopen seizoen en kwam tot de conclusie dat er nog veel meer dingen geslaagd zijn geweest. Een mooier moment om daarop terug te kijken, zo vlak voor 2016 begint, is er niet. 

2015 is mijn eerste jaar als Ajacied geweest. Voor een meisje dat vroeger een dekbed, ketting, foto’s, shirtjes en trainingspakken van Ajax had, was dat een droom die uitkwam. Ik herinner me nog goed hoe het voelde toen ik in januari voor het eerst het veld opliep. Het Ajax-logo op mijn borst zorgde voor een geslaagd gevoel.

Ook voor het Nederlandse vrouwenvoetbal is het een geslaagd jaar geweest. Voor het eerst wisten wij ons te plaatsen voor een WK. Het bereiken van de laatste zestien was geslaagd maar wel met de hakken over de sloot zou ik willen zeggen. Ons doel was namelijk om ons te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio en dat is niet gelukt. Maar gelukkig - net als in het schoolsysteem - krijgen we een herkansing. Begin maart spelen we een olympisch kwalificatietoernooi tegen Zwitserland, Noorwegen, en Zweden. De poulewinnaar plaatst zich voor de Spelen.

Kerstboodschap Ajax Vrouwen
Daar stond-ie dan, mister Ajax, Sjaak Swart, met een Rudolf rendier bril en een hoedje op en slingers om zijn nek. En wat te denken van Simon Tahamata met zijn mooie kerstmuts op zijn al wat kalende hoofd. Als echte nachtegaaltjes zongen we mee in onze kerstboodschap aan alle Ajacieden. Anouk kan overigens echt best aardig zingen, voor de rest was het maar goed dat je ons niet hoorde. Chantal Janzen zou hebben gezegd: ,,Wat kunnen ze voetballen die meiden."

Ook de kersttrui van Vita mocht er wezen, eentje met een bolle kerstman erop. Als je op haar buik sloeg schreeuwde de kersttrui: ,,HOHOHO MERRY CHRISTMAS, AND A HAPPY NEW YEAR!" Heel erg leuk, maar die sensor werd zo overgevoelig dat Vita’s kerstman op een gegeven moment bij elke stap ons een fijne kerst begon te wensen. Even later lag die trui bij mij in de auto, en kan ik zeggen dat niemand mij ooit zo vaak een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar heeft gewenst dan deze fijne kersttrui. Al met al was het een goed geslaagde kerstgroet die je zeker nog even moet bekijken als je ‘m nog niet hebt gezien.

Geen zorgen over deadlines
Maar het belangrijkst is natuurlijk het voetbal zelf. We zijn als winterkampioenen de kerstvakantie in gegaan, maar het is belangrijk om te vermelden dat we meer verliespunten hebben dan Twente. Vandaar dat ik extra blij ben dat ik me niet meer druk hoef te maken over cijfers en deadlines, maar meer over doelpunten maken en voorkomen, en winnen.

2016 wordt een belangrijk jaar waarin veel valt te halen. Met Ajax zijn in een spannende race voor het kampioenschap, maar ook de beker kan nog worden gewonnen. Met Sjaak Swart, Simon Tahamata, en zoveel mogelijk Ajacieden achter ons moet het ons jaar gaan worden. We kunnen jullie steun goed gebruiken. Maar nu eerst een knallend uiteinde en tot volgend jaar!