Menu

In Ajax Club Football ben jij de echte prof

De Codemasters Club Football reeks met zeventien club-varianten is dé droom van elke voetbalfan. Het spel verschijnt 10 oktober op PlayStation 2 en Xbox. De reeks is het officiële voetbalspel van zeventien Europese topclubs. Voor elke club verschijnt een op zichzelf staand spel.

Natuurlijk mag in deze reeks Ajax ook niet ontbreken. Ajax Club Football is de officiële game voor elke Ajax-supporter. Propvol unieke voetbaldetails en –aktie. In het spel speelt jouw Ajax in de tenues van het seizoen 2003-2004 in een gedigitaliseerde, driedimensionale versie van de Amsterdam ArenA.

Luister naar de supporters die vanaf de tribunes de Ajax-Marsch en andere bekende clubliederen zingen en zo de sfeer in het stadion tot leven laten komen.

Ajax Club Football brengt fans dichter bij hun favoriete team op een manier die nog niet eerder is vertoond. Ajax Club Football is voorzien van exclusieve onderdelen die de gamer het gevoel geven dat hij of zij op serieuze wijze betrokken is bij de club. Vanzelfsprekend bevat het spel ondermeer het huidige eerste elftal met nauwkeurig nagemaakte spelers. Uiteraard is ook de Amsterdam ArenA op indrukwekkende wijze gereproduceerd.

Met Club Football leidt de gamer Ajax door zowel nationale als internationale competities naar de overwinning. De twee game modes in het spel zijn Domestic Season (Nationale competitie) en Super League (Europese competitie)

Wanneer de speler voldoende overwinningen behaalt, dan wordt de virtuele Prijzenkast automatisch gevuld met prijzen. Daarnaast krijgt de speler ook toegang tot interessante weetjes over Ajax. De in-game statistieken zijn ook handig om de geschiedenis van Ajax te bestuderen. In de Prijzenkast is verder allerhande informatie over de club te vinden, evenals historische momenten, spelersprofielen, foto’s en nog veel meer.

Win meerdere wedstrijden en competities zodat meerdere ‘beloningen’ toegankelijk worden. Deze beloningen bestaan uit klassiek verzamelmateriaal zoals videoclips en foto’s van de mooiste momenten uit de clubhistorie van Ajax. Naast het pronken met het gewonnen zilverwerk kunnen spelers ook hun beste prestaties opslaan in herhalings-clips om daarmee vervolgens indruk te maken op vrienden.


Ajax Club Football biedt een unieke combinatie van club-details en actie voor de serieuze Ajax-supporter. Met een frisse benadering van de gameplay en een systeem waarbij de speler voortdurend wordt beloond, biedt de titel genoeg diepgang voor de veeleisende voetbal-gamer.

Meer informatie over Ajax Club Football staat, net als de nieuwste screenshots, op de officiële website : http://www.codemasters.com/ajax/