Menu

In de voetsporen: Johnny Heitinga

Het mooie van een club als Ajax is dat een jonge mascotte uit de Ajax-opleiding, meestal is de gelukkige een spelertje van de E1 of E2, hun droom in vervulling kunnen zien gaan. Rond hun tiende jaar als talentje op het veld, tien jaar later als vedette. Op deze plaats blikken we terug met de mascotte van toen, het idool van nu: Johnny Heitinga.

Johnny Heitinga maakte van zijn droom werkelijkheid. De jonge verdediger kwam dit jaar terug van een lange en zware blessure, maakte furore bij Ajax waarmee hij de landtitel pakte, hij werd international én speelde veel tijdens het net afgelopen Europees kampioenschap.

Maar ook Heitinga stond op piepjonge leeftijd al op het hoofdveld in De Meer. ,,In de E1 mocht je mascotte zijn. Dat was natuurlijk hartstikke leuk, hoewel ik nu niet meer precies weet hoe ik me toen voelde."

Het jonge mannetje van de E1 blikt wat onwennig in de camera en naast hem leek Marc Overmars wel een reus. ,,Ik was altijd weg van Overmars," reageert Heitinga, die tijdens het EK zijn vroegere idool als teamgenoot had.

Nu zijn de talentjes van De Toekomst weg van hem. ,,Het is mooi dat je wordt gevraagd. Je weet dat ze een lange weg te gaan hebben, maar toch kan het snel gaan!"