Menu

In de voetsporen: Nigel de Jong

Het mooie van een club als Ajax is dat een jonge mascotte uit de Ajax-opleiding, meestal is de gelukkige een spelertje van de E1 of E2, hun droom in vervulling kunnen zien gaan. Rond hun tiende jaar als talentje op het veld, tien jaar later als vedette. Op deze plaats blikken we terug met de mascotte van toen, het idool van nu: Nigel de Jong.

Nigel de Jong hoeft niet lang na te denken als we hem vragen naar de wedstrijd waarbij hij mascotte was. ,,Het was Ajax tegen Roda JC, volgens mij in 1995. Het werd 1-1 en Peter van Vossen en die kleine gedrongen spits van Roda JC, die ook nog bij VVV speelde, scoorden. Kom, hoe heet hij ook al weer? Maurice Graef. Ik weet het weer."

Als we het nazoeken blijkt niet Van Vossen, maar Patrick Kluivert gescoord te hebben. Maar het is immers al een tijd geleden, dus het is hem vergeven. Nigel weet nog een beetje hoe het was. ,,Ik vond het heel spannend. Ik weet dat ik aan de zijlijn wat mocht dribbelen. Verder weet ik er niet zo heel veel meer van. Ik wilde met Clarence Seedorf op de foto omdat die in die tijd heel goed was. Voor mij was het een heel leuke ervaring als jonge jongen."

Daarom kan hij zich goed voorstellen hoe het voor de Mascotte moest zijn toen deze met hem op de foto wilde. ,,Ik denk dat hij precies hetzelfde gevoel heeft als ik toen. Ik heb nu die voorbeeldfunctie."

De foto van de jonge Nigel met Seedorf hangt nog altijd in de kamer van de neo-international.