Menu

In de voetsporen: Wesley Sneijder

Het mooie van een club als Ajax is dat een jonge mascotte uit de Ajax-opleiding, meestal is de gelukkige een spelertje van de E1 of E2, hun droom in vervulling kunnen zien gaan. Rond hun tiende jaar als talentje op het veld, tien jaar later als vedette. Op deze plaats blikken we terug met de mascotte van toen, het idool van nu: Wesley Sneijder.

Wesley Sneijder was in 1993 al mascotte. Een heel klein voetbaltalent dat bij de topper Ajax - PSV op het veld mocht staan. ,,Het was in het Olympisch Stadion", weet Sneijder zich nog te herinneren. ,,Natuurlijk ben je als jonge jongen vereerd dat je wordt uitgekozen. Rijkaard vond ik een goede speler in die tijd. Niet dat ik posters van hem op mijn kamer had. Ik had wel een lijstje van Van Basten en een poster van Davids hangen."

,,Na tien jaar ben ik degene die door een mascotte werd uitgekozen. Dan denk je wel weer even aan toen en hoe iemand fan van je kan zijn. Ook denk je eraan dat het een lange weg is van de E1 tot het eerste team. Zo ver komen niet veel spelertjes."

Kent Sneijder de foto nog in het Olympisch Stadion met Rijkaard? ,,Ja. Die hangt nog altijd bij ons in de huiskamer!"