Menu
'In Duitsland gezien hoe sterk Ajax is'

'In Duitsland gezien hoe sterk Ajax is'

Borussia Dortmund heeft woensdagavond aan een punt genoeg om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de UEFA Champions League. Trainer Jürgen Klopp is echter niet van plan om tegen Ajax op een gelijkspel te spelen. ,,We gaan van onze eigen kracht uit.”

Klopp herinnert zich nog goed hoeveel moeite Borussia Dortmund half september met Ajax had. Vlak voor tijd stelde Robert Lewandowski een 1-0 zege voor Dortmund veilig, een uitslag die net zo goed andersom had kunnen zijn. ,,Beide ploegen zijn inmiddels verder dan toen, dus het belooft in alle opzichten een boeiend duel te worden” blikte de BVB-coach voorafgaand aan de afsluitende training in de ArenA vooruit. ,,We hebben in Duitsland gezien hoe goed Ajax is.”

In aanloop naar de tweede ontmoeting tussen Ajax en Dortmund is al veel gezegd en geschreven over de goede band die Frank de Boer en Jürgen Klopp hebben. Toen beide coaches elkaar eerder dit jaar op een trainerscongres in Nyon ontmoetten, bleken ze dezelfde voetbaltaal te spreken. Net als De Boer houdt Klopp van ‘levendig voetbal’. Sinds de ontmoetingen in Nyon en Dortmund onderhouden beide coaches geregeld sms-contact met elkaar. ,,Maar we spelen elkaar geen informatie toe over hoe je Real Madrid moet verslaan. Als we elkaar sms’en zijn het vaak alleen gelukwensen, zoals laatst toen we allebei een goed resultaat boekten in de Champions League. Zo spannend is het dus allemaal niet.”

Borussia Dortmund trainde dinsdagavond in de ArenA. Borussia Dortmund trainde dinsdagavond in de ArenA.

Een stuk spannender is de stand in de groep. Twee duels voor het einde van de groepsfase gaat Dortmund aan de leiding met acht punten. Real Madrid staat met zeven punten op de tweede plaats en Ajax volgt met vier punten op de derde plaats achter hekkensluiter Manchester City (twee punten). ,,We hebben morgenavond de mogelijkheid om Europese overwintering veilig te stellen. Gezien de huidige stand in de groep hebben we aan een punt genoeg. Toch gaan we niet op een gelijkspel spelen. We gaan van onze eigen kracht uit.”

Hoewel de koppositie in poule D een prestatie van formaat is, is Klopp niet helemaal tevreden over het puntenaantal dat de Duitsers na vier wedstrijden hebben. ,,We staan nu op acht punten, maar dat hadden er meer kunnen zijn. Datzelfde geldt voor Ajax. Mede daarom wordt het een spannende wedstrijd morgen. Ajax - Dortmund mag als een halve finale in de UEFA Champions League worden gezien.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Trainer Jürgen Klopp heeft met Dortmund aan een punt genoeg voor overwintering in de Champions League. Trainer Jürgen Klopp heeft met Dortmund aan een punt genoeg voor overwintering in de Champions League.
De persconferentie van Borussia Dortmund werd door zestien camera's geregistreerd. De persconferentie van Borussia Dortmund werd door zestien camera's geregistreerd.
Linksback Marcel Schmelzer zat naast trainer Jürgen Klopp tijdens de persco. Linksback Marcel Schmelzer zat naast trainer Jürgen Klopp tijdens de persco.
Een bijzondere mascotte op de tribune tijdens de training. Een bijzondere mascotte op de tribune tijdens de training.
Alle stoeltjes in de ArenA zijn van vlaggetjes voorzien. Alle stoeltjes in de ArenA zijn van vlaggetjes voorzien.