Menu
In het spoor van de familie Bouman

In het spoor van de familie Bouman

Alle ingrediënten voor een geslaagde Open Dag waren woensdag aanwezig. Ruim 25.000 enthousiaste fans, heerlijk zomers weer, een vrolijke selectie en veel verschillende activiteiten. Kortom; een mooi uitje tijdens de zomervakantie voor jong en oud. Ajax.nl volgde de familie Bouman uit Zuilichem tijdens hun dagje Ajax.

7:00 uur De dag begint vroeg voor de familie Bouman in het Gelderse Zuilichem. Ondanks de zomervakantie staan ze deze ochtend vroeg op voor een van de hoogtepunten van het jaar: de Ajax Open Dag. Vader Mari gaat samen met zijn zonen Karl en Joël richting Amsterdam voor een bezoek aan de ArenA, de Toekomst en uiteraard het podium op parkeerplaats P2 waar de spelers rond de klok van 16:00 uur worden verwacht.

10:30 uur Na een autorit van ongeveer een uur melden Karl en Joël zich met hun vader bij ingang Noord B van de Amsterdam ArenA. Hoewel het nog een uur duurt voordat de poorten van de ArenA opengaan, zijn ze alvast present voor een rondleiding door het Ajax-stadion. Bouman senior: ,,Gelukkig kunnen we er dit jaar weer bij zijn. Vorig seizoen waren we tijdens de Open Dag met vakantie in Duitsland. Als het enigszins kan proberen we er altijd rekening mee te houden.”

Natuurlijk moesten er weer nieuwe Ajax-spullen worden aangeschaft. Natuurlijk moesten er weer nieuwe Ajax-spullen worden aangeschaft.

11:00 uur Om de tijd wat te doden neemt het drietal uit Gelderland een kijkje bij de Fanshop en andere tentjes rond de ArenA. Het sjaaltje ‘Ajax Landskampioen 2011-2012’ prijkt in een van de kramen. Ook Joël voelt zich een beetje kampioen. ,,Met mijn eigen team bij VV Zuilichem ben ik afgelopen seizoen ook kampioen geworden. Mooi toch? Zowel mijn favoriete club als mijn eigen club is kampioen.”

13:00 uur Tijd voor actie. De drie Ajax-fans uit het oosten van Nederland melden zich op de Toekomst waar gratis inloopclinics van Ajax Camps & Clinics aan de gang zijn. Karl: ,,Trainen als een echte Ajacied is natuurlijk wel gaaf. Vorig jaar heb ik ook aan zo’n clinic meegedaan. Dat is me toen goed bevallen. Ook ben ik toen in de tent van hoofdsponsor AEGON geweest. Daar heb ik toen een juichfilmpje opgenomen dat je later op internet kon terugzien. Dat zijn de leuke dingen van de Open Dag.”

15:30 uur Het aftellen naar de spelerspresentatie op P2 is begonnen. Tijdens het wachten verheugen Karl en Joël zich op de komst van hun helden. Over hun favorieten hoeven ze niet lang na te denken: ,,Christian Eriksen”, klinkt het resoluut in stereo. ,,Vorig jaar hebben we zijn handtekening gekregen tijdens de Open Dag. Hopelijk lukt het dit jaar weer.”

16:00 uur Het wachten wordt beloond als de Ajacieden een voor een het podium betreden. Samen met de 25.000 andere fans juichen Karl en Joël hun helden toe. Joël: ,,Dit blijft toch verreweg het leukste op de Open Dag. Het leukste hebben we tot het laatst bewaard.” Een ding is zeker: volgend jaar is de familie Bouman weer van de partij. Mits ze niet op vakantie zijn uiteraard…

Tekst en foto's: Ajax.nl