Menu

In poule B gaat het zoals Ajacieden verwachten

Ook in Poule B is de kop eraf. Nadat Zwitserland en Kroatië de groep met een doelpuntloos gelijkspel - zoals Yannis Anastasiou al voorspelde - hadden geopend, brandde het pas goed los bij Frankrijk tegen Engeland. Dat het uiteindelijk 2-1 werd voor Zidane en zijn mannen had uiteindelijk de helft wel verwacht.

Niemand van de voorspellers had Engeland als winnaar van het duel ingescaht en toch verzuimde Engeland zondag in Lissabon in de eerste speelronde van groep B verzuimd Europees kampioen Frankrijk een nederlaag toe te brengen. Door twee doelpunten van Zidane in de blessuretijd werd het 1-2.
Middenvelder Frank Lampard bracht de Engelsen kort voor rust met een kopbal op voorsprong. De speler van Chelsea kopte een vrije trap van Beckham prachtig in de kruising. Aanvoerder Beckham kreeg in de 73e minuut de kans de genadeklap uit te delen. Silvestre legde in het strafschopgebied de doorgebroken Rooney neer, maar
doelman Barthez verrichtte een redding op de strafschop van Beckham.
Zidane maakte in de laatste minuut gelijk met een prachtige vrije trap. Vervolgens haalde doelman James Henry neer, waarna Zidane de strafschop benutte.

En daardoor hadden Marco van Basten, John van 't Schip, Daniël de Ridder, Victor Sikora en Ronald Koeman de eindstand goed. Van hen hadden Van Basten, Sikora en Koeman ook een gelijkspel in gedachten bij Zwitserland - Kroatië, waarbij oud-Ajacied Joey Didulica voor Kroatië op de bank zat. Zij dachten echter allen dat het 1-1 zou worden. Alleen Yannis Anastasiou, zaterdag nog niet bedacht op een stunt van Griekenland, wist al ver van te voren dat de twee landen niet zouden scoren in hun openingsduel.