Menu
Indrukwekkend begin ceremonie Bobby Haarms

Indrukwekkend begin ceremonie Bobby Haarms

De afscheidsplechtigheid voor Bobby Haarms is om 11.00 uur begonnen op sportcomplex de Toekomst. Tal van prominente Ajacieden spraken vanaf de middenstip prachtige woorden voor de Goede Beul.

Een emotioneel tafereel. Duizenden Ajax-supporters, mensen die Haarms persoonlijk kenden of slechts een keer hebben gesproken, liefhebbers van de oer-Ajacied, zijn naar de Toekomst afgereisd voor een laatste eerbetoon aan de Goede Beul, zoals hij liefkozend werd genoemd. Onder hen beroemdheden uit de Ajax-geschiedenis als Jari Litmanen, Patrick Kluivert, Frank en Ronald de Boer en Dennis Bergkamp. Vanaf de middenstip werden prachtige woorden gesproken door onder meer door Louis van Gaal, David Endt en Uri Coronel.

Bobby Haarms overleed in de nacht van vrijdag op zaterdag 6 juni op 75-jarige leeftijd in het VU-ziekenhuis te Amsterdam. Haarms was sinds zijn dertiende levensjaar verbonden aan Ajax. Na zijn afscheid als assistent-trainer in 2000 werd hij benoemd tot Erelid van Ajax.

Vanmiddag vertrekt de rouwstoet via de ArenA en het Supportershome richting de Oosterbegraafplaats, waar Haarms in besloten kring wordt begraven.

Foto: Gerard van Hees