Menu
Indrukwekkende zomer voor Walian

Indrukwekkende zomer voor Walian

Als Ezra Walian zich straks weer meldt bij de eerste training van Ajax A1 heeft hij ongetwijfeld een bijzonder verhaal te vertellen. Voor het tweede jaar reisde de jeugdspeler met Indonesische roots deze zomer op eigen initiatief naar Indonesië om daar samen met zijn vader Glenn clinics te geven aan de plaatselijke jeugd en trainers.

Een maand nadat hij met Ajax A1 het landskampioenschap binnenhaalde, vertrok Walian samen met zijn vader Glenn en zusje Lizzy via Bangkok naar Bandung, waar Ajax 1 enkele weken eerder nog in een oefenwedstrijd gelijkspeelde tegen de plaatselijke trots Persib. Voor de familie Walian stonden er echter belangrijker zaken op het programma: het geven van clinics in de plaatsen Bandung, Junggol en Manado. Daarnaast kregen zij vanuit de Ajax Foundation vele kilo’s aan kleding mee die naar hartenlust werden uitgedeeld aan de kansarme kinderen.

Ook bezochten zij een HIV-kliniek, een weeshuis en een school met autistische kinderen. In het kinderziekenhuis Habibi sprak de Ajax-aanvaller met enkele kinderen die daar aan hun nieren worden behandeld en verblijdde ze ook met enkele Ajax-shirts. ,,Het was een indrukwekkende ervaring. En fantastisch om de clinics te geven en zoveel blije kinderen te zien.”

Ajax is trots dat jeugdspelers als Ezra Walian zich in hun vrije tijd inzetten voor kansarme en zieke kinderen. Met zijn initiatief is Walian een fantastische ambassadeur voor enkele waarden waar Ajax, en ook de Ajax Foundation, voor staan: betrokkenheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Het bezoek van Ezra Walian maakte heel wat los in weeshuis Mama Sayang. De kinderen waren dolblij met de door de Ajax Foundation geschonken shirts. Het bezoek van Ezra Walian maakte heel wat los in weeshuis Mama Sayang. De kinderen waren dolblij met de door de Ajax Foundation geschonken shirts.