Menu
Info duels Jong Ajax op de Toekomst

Info duels Jong Ajax op de Toekomst

Rondom de thuiswedstrijden van Jong Ajax in de Jupiler League bestaat er onder sommige supporters onduidelijkheid over het beleid op de Toekomst. Met het spelen van betaald voetbal geldt een aangescherpt beleid op Ajax’ sportcomplex. Dit brengt met zich mee dat het ongedwongen karakter van de Toekomst tijdens Jupiler League-wedstrijden misschien een beetje is veranderd.

Ajax is, net als in de ArenA, verantwoordelijk voor een goede en veilige wedstrijdorganisatie. Dit is zowel in de vergunning van de gemeente als ook in de licentie-eisen van de KNVB vastgelegd. In verhouding met het verleden zijn er dan ook meer stewards en beveiligers aanwezig op het sportpark om de wedstrijdorganisatie in goede banen te leiden. Daarnaast zal de politie bij wedstrijden in de Jupiler League aanwezig zijn voor de veiligheid buiten het terrein, ondersteuning van de Ajax- organisatie en verkeersmaatregelen.

De KNVB schrijft in de Licentie-eisen van het betaald voetbal, en dus ook de Jupiler League, voor dat de accommodatie moet bestaan uit alleen zitplaatsen. Voor staanplaatsen kan een uitzondering worden gemaakt, maar een sta-tribune moet dan aan strenge voorwaarden voldoen (cameratoezicht, eigen opgang met kaartcontrole etc.). Vandaar dat het niet is toegestaan om rondom het veld van De Toekomst te blijven staan. Om de verdeling van de zitplaatsen goed te kunnen reguleren, is het noodzakelijk om kaartverkoop te houden. Op deze wijze worden er nooit te veel personen toegelaten tot het sportpark en is iedereen verzekerd van een plaats.

Jong Ajax speelt zijn wedstrijden in de Jupiler League op de vertrouwde Toekomst. Jong Ajax speelt zijn wedstrijden in de Jupiler League op de vertrouwde Toekomst.

Bij wedstrijden met een verhoogd veiligheidsrisico, zal er alleen kaartverkoop zijn aan ClubCardhouders. Dit om te voorkomen dat supporters van de bezoekende club zich tussen het Ajax-publiek kunnen mengen. Een Ajax ClubCard is voor € 6,- aan te vragen en is vijf jaar geldig.
Bij wedstrijden van Jong Ajax is de kantine gesloten voor het reguliere publiek. De reden hiervoor is tweeledig. Ten eerste dient er een ontvangstruimte beschikbaar te zijn voor de diverse groepen genodigden. Daarnaast is de capaciteit van de kantine ontoereikend om alle aanwezigen op het sportpark toe te kunnen laten. Er is daarom gekozen om buiten extra cateringpunten te plaatsen om zo iedereen te kunnen bedienen.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Gerard van Hees