Menu
Informatie bezoekers Ajax - AZ

Informatie bezoekers Ajax - AZ

Ajax strijdt woensdagavond met AZ voor een plek in de bekerfinale. De winnaar van de wedstrijd in de Amsterdam ArenA neemt het in de finale op tegen de winnaar van PEC Zwolle - PSV. Met behulp van de steun van de eigen fans hoopt 18-voudig bekerwinnaar Ajax zich voor de eindstrijd in De Kuip te plaatsen. Voor bezoekers van Ajax - AZ hebben we een aantal aandachtspunten op een rij gezet.

* Er zijn nog kaarten verkrijgbaar via de verkooppunten van Ticketbox (Primera), Ajax Experience Rembrandtplein, aan de stadionkassa (vanaf 18:45 uur) en online via onderstaande link. Voor het duel geldt een ClubCard-verplichting (4 op 1).

* Avondwedstrijden in de beker zijn vaak aanleiding voor vuurwerk op de tribunes. Ajax roept de supporters op om dit niet te doen vanwege de hoge boetes en het gevaar voor medesupporters op de tribunes. Afstekers van vuurwerk worden bestraft met een stadionverbod van tenminste 18 maanden en een geldboete.

* Bij de toegangscontrole zal woensdagavond gebruik worden gemaakt van een speciaal getrainde vuurwerkhond.

* Er zal een intensievere legitimatiecontrole plaatsvinden bij de stadioningangen om te voorkomen dat personen met een stadionverbod binnen komen. Ajax roept supporters dan ook op om een geldig legitimatiebewijs (rijbewijs, paspoort, ID kaart of verblijfsdocument) mee te nemen. Indien deze niet getoond kan worden, kan de toegang worden geweigerd.

* De Oostkant van het stadion is afgesloten vanwege de komst van AZ-supporters. Voor het bereiken van de ingangen H, J en M wordt station Amsterdam Bijlmer ArenA geadviseerd. Supporters kunnen ook vanaf Noord omlopen via de Hoofdingang-zijde. Ook na afloop van de wedstrijd is
de oostkant niet toegankelijk. Supporters uit de vakken 418 t/m 423 zullen bij de uitstroom naar de Zuidzijde worden doorverwezen.

* Er worden temperaturen rond het vriespunt verwacht. Ajax adviseert iedereen zich derhalve warm te kleden.

Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees

Kaartverkoop Ajax - AZ