Menu
Informatie meereizende supporters

Informatie meereizende supporters

Ajax is er trots op dat 1500 supporters de moeite nemen om de club ook tijdens de UEFA Cupwedstrijd in Florence aan te moedigen. Om het verblijf in Italiƫ tot een waar succes te maken volgt hier belangrijke informatie.

Het uitvak in Stadio Artemio Franchi waar donderdag 1350 Ajax-supporters plaatsnemen. Het uitvak in Stadio Artemio Franchi waar donderdag 1350 Ajax-supporters plaatsnemen.

Indien je met eigen vervoer naar Florence reist kun je bijvoorbeeld op www.anwb.nl een route uitprinten of Florence/Firenze invoeren op het navigatiesysteem. Het adres is van het stadion is: Stadio Artemio Franchi, Viale Manfredo Fanti 4, 50137 Florence. Wij adviseren je om bij aankomst in Florence de auto gratis te parkeren bij het stadion op de parkeerplaats voor Ajax-supporters. Vanaf het stadion rijdt er op de wedstrijddag een gratis pendelbus tussen Piazza San Marco in de binnenstad en het stadion van Fiorentina. De bussen vertrekken bij het stadion vanaf het omwisselpunt. Voor bussen uit Nederland geldt een city-tax van twintig euro. Dit dient betaald te worden bij de tolpoortjes aan de stadsgrens van Florence.
Het ophalen van het wedstrijdticket kan alleen op de wedstrijddag van 14.00 uur tot en met 20.00 uur. Wij adviseren iedereen met klem om het ticket omstreeks 14.00 uur op te halen. Het scannen van de Ajax (Seizoen) Club Card zal plaatsvinden bij het kassagebouw aan de Via P. Paoli Cialdini, op ongeveer driehonderd meter van het stadion. Het stadion is op de wedstrijddag vanaf 17.45 uur geopend. De ingang is Curva Ospiti nummer 13 en 14. Ter hoogte van het omwisselpunt zal men een eerste controle van het ticket doen en zal tevens de fouillering plaatsvinden. Vervolgens kom je in een Fanzone en is het ongeveer 300 meter lopen naar de ingang van het vak. Hier wordt de toegangskaart gescand en zal worden gecontroleerd of de naam op het ticket overeenkomt met de naam in het paspoort. Het is dus van groot belang dat je jouw eigen ticket in je bezit hebt en niet verwisselt met die van een ander! Vanwege de strikte toegangscontrole is het niet mogelijk toegangskaarten over te nemen van mede-supporters!
Ajax wenst je een sportieve en succesvolle voetbaldag toe!
De ingang van de Visitors Area, het checkpoint. Hier worden de Ajax-supporters gefouilleerd. De ingang van de Visitors Area, het checkpoint. Hier worden de Ajax-supporters gefouilleerd.