Menu
Intake: Benjamin van Leer

Intake: Benjamin van Leer

Benjamin van Leer heeft net zijn eerste groepstraining met Ajax achter de rug. De van Roda JC overgekomen doelman, stapte met een goed gevoel het veld af. Tijd om hem even kort aan de tand te voelen in de trainingskamprubriek ‘Intake’


In de rubriek ‘Intake’ kijken we hoe de Ajacieden uit hun vakantie zijn gekomen en met wat voor verwachtingen ze aan het nieuwe seizoen beginnen.


Vakantie
,,Mijn vakantie was echt vakantie. Ik was op Cyprus met twee vrienden, jongens die ik al van kleins af aan ken. Zon, zee, strand, uitrusten, echt genieten gewoon. De vakantie stond zeker niet in het teken van mijn overstap naar Ajax. Ik was al een week terug, toen de transfer aan de orde kwam.”

Eerste training
,,
Lekker man. Het was heerlijk om weer op het veld te staan. Fijn trainen met deze jongens. Natuurlijk is er een verschil met Roda, zonder iets negatiefs te zeggen over mijn oude team. Het is een andere club, andere omgeving, een andere manier van spelen. Ik moet altijd wel weer even inkomen na een vakantie. Maar volgens mij ging het vandaag prima.”

Op weg naar de eerste veldtraining als Ajacied.
Op weg naar de eerste veldtraining als Ajacied.
Van Leer: 'Altijd even inkomen de eerste training, maar het ging prima.'
Van Leer: 'Altijd even inkomen de eerste training, maar het ging prima.'

Kamergenoot
,,Ik slaap met Justin Kluivert op de kamer. Donderdag heb ik hem voor het eerst ontmoet. Volgens mij is het een prima gozer, iemand die ook wel van een dolletje houdt. Het hotel is fantastisch, we hebben niets te klagen in ieder geval.”

Meegenomen in de koffer naar Zillertal
,,Justin heeft een Playstation bij zich, ik heb niet echt iets bijzonders meegenomen. Ik heb wel een laptopje bij me waar ik films op kan kijken. Dat kan van alles zijn, als het maar geen drama of romantiek is. Maar het liefst heb ik deze week gewoon veel contact met de jongens.”

Amsterdammer
,,Of er een Amsterdammer in mij schuilt? Daar kan ik geen antwoord op geven. Wat is een Amsterdammer? Wat is een Ajacied? Iedereen praat over deze club als koud en kil en hard, maar deze eerste dagen heb ik juist als heel warm ervaren. Iemand met een grote bek, met bravoure? Ik ben denk ik redelijk bescheiden, en het is belangrijk dat je jezelf blijft.”

Zaterdag tegen Werder Bremen
,,Ja, dat vind ik mooi. In de jeugd heb ik wel op toernooien tegen grote internationale clubs als Barcelona en Real Madrid gespeeld, maar niet met het eerste. Ajax is de grootste club tegen wie ik tot nu toe heb gespeeld. Tegen Werder spelen lijkt me fantastisch, maar ik bekijk het nu vooral dag voor dag. Voor mij is het deze week het belangrijkst om lekker te trainen en te genieten.”

Andre Onana
,,Geweldige keeper. Ik vind het moeilijk om mezelf met hem te vergelijken, misschien kun je me die vraag over een paar maanden nog eens stellen. Want ik ken hem alleen van wedstrijden, heb nog niet met hem getraind. Ik maak er geen geheim van dat ik niet graag op de bank zit, maar we hebben met deze groep keepers een gemeenschappelijk doel. We willen zorgen dat Ajax zo hoog mogelijk eindigt. En als ik er moet staan, dan wil ik er staan.”

Lees ook: Volg alles over het trainingskamp in ons Liveblog
Bekijk ook:
Ajax geland op Oostenrijkse bodem

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst
Zillertal is de officiële Ajax Zomertrainingskamp-partner. Na vorig jaar houdt Ajax voor de tweede keer zijn trainingskamp in de Energy Valley. Interesse in een zomer- of skivakantie in het Oostenrijkse Zillertal? Ga voor meer informatie naar www.zillertal.at