Menu
Intake: Deyovaisio Zeefuik

Intake: Deyovaisio Zeefuik

Deyovaisio Zeefuik ging slechts acht dagen op vakantie deze zomer, de rest van zijn vrije dagen bracht de rechtsback door in de boksschool. ‘Ik wilde fit aan de voorbereiding beginnen.’


In de rubriek ‘Intake’ kijken we hoe de Ajacieden uit hun vakantie zijn gekomen en met wat voor verwachtingen ze aan het nieuwe seizoen beginnen.


Vakantie: duiken en boksen
,,Ik ben op Mallorca geweest met een vriend. Lekker chillen, ontspannen. Strand, zwemmen in de pool, rondgereden met de scooter en ook nog gedoken. Het was maar acht dagen, want ik wilde in Nederland werken aan mijn fitheid. Ik heb bokstraining gedaan in Amstelveen. Werken aan bokstechniek, spierconditie, inhoud. De laatste dag heb ik nog even flink gespard met mijn broer. Ik vond wel dat ik de winnaar was.”

Zillertal
,,Ik kan het goed bijbenen, maar het zal steeds zwaarder worden deze week. Ik vind het mooi dat ik hier bij kan zijn. Mooi weer, mooie omgeving, we kunnen het allemaal goed met elkaar vinden. De sfeer in de groep is uitstekend”

Kamergenoot
,,Jairo Riedewald. Een goeie jongen, ik kan echt met hem lachen. Ik kende hem al een beetje, maar nu leren we elkaar heel goed kennen. We vertellen veel verhalen, over alles eigenlijk, over het hele leven. We houden alletwee van Ronnie Flex (een Nederlandse rapper, red.), dus ook wat dat betreft zit het wel goed.”

Over kamergenoot Jairo: 'Veel praten en luisteren naar Ronnie Flex.'
Over kamergenoot Jairo: 'Veel praten en luisteren naar Ronnie Flex.'

In de koffer
,,De PlayStation gaat standaard mee. We hebben nog niet gespeeld, maar dat zal vandaag wel gebeuren. We spelen met een paar jongens tegen elkaar: FIFA & UFC. In UFC ben ik zeker het best, haha.”

Debuut in Ajax 1
,,Tegen Heerenveen. Een dag van tevoren werd ik opgebeld door Marcel Keizer, toen natuurlijk mijn coach bij Jong Ajax. Hij vroeg of ik fit was, of ik klaar was om met het eerste mee te gaan. Natuurlijk was ik klaar. Alles was nieuw. Anders ook, maar het voelde meteen goed. Ik dacht dat ik zenuwachtig zou zijn, maar dat was niet zo. Ik was gefocust, voelde dat ik er klaar voor was.”

Marcel Keizer
,,Hij weet wat ik kan, ik weet wat hij van mij verwacht. Ik krijg vast speelminuten dit seizoen en dan moet ik laten zien wat ik waard ben, net als vorig jaar bij Jong Ajax. Ik kan het goed met hem vinden. Hij heeft me afgelopen jaar een aantal dingen geleerd, waarvan ik echt een betere speler ben geworden. Ik passte bijvoorbeeld de bal vaak langs de zijkant naar de buitenspeler, die kon daar dan weinig mee. Hij leerde me dat ik eerst naar binnen moet kijken.”

Dipper
,,Mijn bijnaam. Waar het vandaan komt? Ik durf het niet te zeggen. Het is gewoon ontstaan. Veel mensen vragen ernaar, maar ik heb er echt geen antwoord op. Ik vind het mooi, iedereen mag me Dipper noemen.”

Amsterdam Noord
,,Woon ik nog altijd, in Nieuwendam. Ik ben er geboren en getogen en heb een goede band met de jongens uit de buurt, iedereen support me. Dat is prachtig. Ik ga voorlopig nog niet weg uit deze buurt.”

Lees ook: Intake: Benjamin van Leer
Bekijk ook: Met Davinson Sánchez de berg op

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Zillertal is de officiële Ajax Zomertrainingskamp-partner. Na vorig jaar houdt Ajax voor de tweede keer zijn trainingskamp in de Energy Valley. Interesse in een zomer- of skivakantie in het Oostenrijkse Zillertal? Ga voor meer informatie naar www.zillertal.at