Menu
Intake: Joël Veltman

Intake: Joël Veltman

Joël Veltman verwacht snel duidelijkheid te hebben over zijn toekomst bij Ajax. Blijft hij, dan zijn de doelen helder: Champions League halen en kampioen worden. ‘Dat we de Europa League-finale hebben gespeeld, schept verwachtingen.’


In de rubriek ‘Intake’ kijken we hoe de Ajacieden uit hun vakantie zijn gekomen en met wat voor verwachtingen ze aan het nieuwe seizoen beginnen.


Vakantie: Viva Las Vegas
,,Ik ben twee weken met mijn vrouw in Las Vegas geweest, inclusief twee dagen LA. Daarna hebben we nog vier dagen op Ibiza doorgebracht. Vorig jaar met onze huwelijksreis zaten we ook in Vegas, dat beviel zo goed dat we opnieuw zijn gegaan. Veel mensen vinden twee weken Vegas lang, maar wij niet. We hebben lekker veel bij het zwembad gelegen, al die grote hotels bekeken. Schitterend, je hebt een hotel met een achtbaan, een ander hotel – The Venetian - waar je met een gondel doorheen kan.”

Back in training
,,Ik voel me goed, maar de spiertjes moeten altijd wel weer even meewerken. De bekende kleine opstartproblemen, maar vandaag ging het alweer beter dan gisteren.”

Kamergenoot
,,Vorig jaar lag ik met Davy op de kamer, nu met Nick, dat is natuurlijk wel minder. Haha, nee grapje. Het is heel erg ontspannen met Nick. We hebben niet echt bepaalde rituelen, maar we zitten natuurlijk in het kaartgroepje. Davy en Diederik zijn daaruit weggevallen. In het vliegtuig hier naartoe bedachten we dat we daar toch iets aan moesten doen. We spelen Amsterdams Klaverjassen. We wisten dat Matthijs het ook speelde, en gelukkig konden we Klaas Jan ook optrommelen.”

Davy
,,Davy was een echte aanvoerder, iemand die veel verantwoordelijkheid nam. De jongens meenemen met oefeningen, loopjes, altijd op tijd, echt een voorbeeld voor de groep. We zijn vrienden, ook buiten het voetbal. Dus dat is wel een gemis. Maar ik heb nog steeds veel contact met  hem. We hebben ook een groepsapp, waarin heel wat wordt afgeluld.”

Leider
,,Lasse, Nick en ik zijn nu de jongens die een beetje het voortouw nemen in de groep. Deze week wordt bekendgemaakt wie er aanvoerder wordt, natuurlijk sta ik open voor die rol.

Toekomst
,,Er speelt momenteel niets met andere clubs, ik verwacht ook dat ik deze week of volgende week duidelijkheid heb over mijn toekomst bij Ajax. Als ik blijf, wil ik een stabiel seizoen draaien. Kampioen worden natuurlijk. We zijn al drie jaar geen kampioen geweest en bij Ajax is een jaar zonder titel al een jaar teveel. Op de korte termijn moeten we er natuurlijk voor zorgen dat we ons plaatsen voor de Champions League.”

Europa League-finale
,,Dat we de finale hebben gehaald, schept verwachtingen voor dit seizoen. Dat gaf de trainer ook al aan. Het was een prachtige ervaring, wel heel zonde natuurlijk dat we niet wonnen. Bij het Nederlands elftal hebben we het er ook nog met Daley Blind over gehad. Hij zei: “jullie zijn niet voor niets in de finale gekomen.” Maar je zag dat Manchester toch volwassener was. Ze  kregen twee kansen en maakten het af. Als wij nou ook zes open kansen hadden gehad, was de nederlaag zuurder geweest.”

Lees ook: Liveblog Zillertal
Bekijk ook: Dolberg: 'Geen reden om weg te gaan.'

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Zillertal is de officiële Ajax Zomertrainingskamp-partner. Na vorig jaar houdt Ajax voor de tweede keer zijn trainingskamp in de Energy Valley. Interesse in een zomer- of skivakantie in het Oostenrijkse Zillertal? Ga voor meer informatie naar www.zillertal.at