Menu
Intake Jurgen Ekkelenkamp: 'Dit had ik niet verwacht'

Intake Jurgen Ekkelenkamp: 'Dit had ik niet verwacht'

Een groot aantal jonge talenten krijgt tijdens dit winterse trainingskamp de kans zich in de kijker te spelen. Zo ook middenvelder Jurgen Ekkelenkamp van Ajax O19. 'Dat ik mee zou gaan met Ajax 1 naar Portugal had ik aan het begin van dit seizoen écht niet gedacht.'


In de rubriek ‘Intake’ kijken we hoe de Ajacieden uit de kerstvakantie zijn gekomen en met wat voor verwachtingen ze aan de 2e seizoenshelft beginnen.


Onverwacht nieuws
,,Zaterdag om 20:00 uur ging mijn telefoon. Ik zat gewoon thuis op de bank. Het was de teammanager van Ajax 1 Tjerk die mij belde. 'Gefeliciteerd, je mag mee op trainingskamp', zei hij. Ik dacht aan een grap, maar 5 minuten later ging mijn telefoon weer en was het mijn eigen trainer John Heitinga. Toen wist ik dat het echt was."

En je stemming was al zo goed.
,,Ja, omdat ik net voor de vakantie een contract bij Ajax had getekend, ging ik met een goed gevoel de Kerst in. Om het te vieren zijn we uiteten gegaan met de familie. Iedereen is blij voor en trots op mij. Ze vonden het allemaal mooi."

Gekke dingen gedaan met Kerst?
,,Nee. We zijn gewoon in Nederland gebleven en ik heb lekker kunnen uitrusten."

Ekkelenkamp tijdens de rondo.
Ekkelenkamp tijdens de rondo.

Verschil met O19?
,,Bij O19 moet je je eigen koffer inchecken. Bij Ajax 1 wordt dat voor je gedaan en toen we in het hotel kwamen, stond-ie daar alweer klaar. Dat was wel chill."

En op de training?
,,Het gaat natuurlijk wel wat sneller als bij de O19, dat is logisch. Net als dat het niveau hoger ligt. Maar ik vond wel dat ik goed mee kon komen."

Erik ten Hag
,,Een aardige man, die heel scherp is en ook wil dat jij dat bent. Als je bijvoorbeeld niet op je voorvoeten staat, dan hoor je dat gelijk. Maar dat zegt mijn eigen trainer ook."

Kennismaking
,,Die verloopt prima. Iedereen is erg aardig. Ik trek het meeste op met Leon Bergsma, Mitchel Bakker en Kaj Sierhuis. De sfeer is net zoals bij de O19."

Kamergenoot
,,Ik lig op de kamer bij Mitchel Bakker. Die ken ik al 5 jaar en dat klikt goed. Dat is dus erg gezellig."

Streven
,,Ik wil kampioen worden met Ajax O19 en de Youth League winnen. Persoonlijk wil ik mij verder ontwikkelen, met name fysiek, qua snelheid en mijn linkerbeen. Dat kan ik bereiken door hard te trainen. Het doel is om vaker met Ajax 1 mee te trainen. Dat ik nu al meemocht op trainingskamp met Ajax 1 naar Portugal had ik aan het begin van het seizoen nooit verwacht."

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst