Menu
Intake Justin Kluivert

Intake Justin Kluivert

Justin Kluivert maakte afgelopen seizoen een stormachtige ontwikkeling door. Dit jaar wil hij nieuwe stappen maken. 'Het voelt goed als je je doelen bereikt.'


In de rubriek ‘Intake’ kijken we hoe de Ajacieden uit hun vakantie zijn gekomen en met wat voor verwachtingen ze aan het nieuwe seizoen beginnen.


Vakantie
,,Ik heb het heel leuk gehad deze vakantie, met vrienden en familie. Ik ben op Ibiza geweest en ook naar Monaco. Vakantie is voor mij je rust pakken, maar ook genieten. Je bent een jaar lang 24/7 met voetbal bezig, dus je moet ook even ontspannen.”

Zillertal
,,Het gaat wel lekker hier, ik voel me goed. Ik heb in mijn vakantie ook doorgetraind, gewerkt aan mezelf. Sommige jongens zijn moe, maar ik merk dat ik vaak nog wat over heb. Dat voelt wel fijn. Ik heb al een paar lekkere goals gemaakt, hopelijk volgen er nog meer.”

Kamergenoot
,,Benjamin van Leer. Ik kende hem nog niet, maar het bevalt heel goed. Het is een aardige gast, lekker rustig. We hebben vaak een muziekje op staan. Meestal ben ik de dj: SFB, Lil’ Kleine, Ronnie Flex, ook Engelse muziek.”

Mee in de koffer
,,Een PlayStation en een laptop om af en toe een filmpje te kijken. Gisteren hebben we nog een goede film gezien, ik kom even niet op de naam. En ik moet bekennen dat ik halverwege in slaap ben gevallen, ik was zo moe.”

Talent van de Toekomst
,,Die prijs heb ik afgelopen seizoen gewonnen. Ik ben er heel trots op. Ik weet nog dat Matthijs (de Ligt, red) hem een jaar eerder won. Ik was daarbij en zei toen tegen een lerares van Ajax 'Volgend jaar is die prijs voor mij'. Het was echt een doel, en het is mooi als je je doelen bereikt.”

2017-2018
,,Het gaat een mooi seizoen worden. Vorig jaar heb ik natuurlijk stappen gemaakt, het eerste bereikt. Toen was ik nieuw, nu zijn de verwachtingen hoger. Dat is logisch en ik vind het ook wel mooi, moet ik zeggen. Ik wil het laten zien. Van druk heb ik geen last, dat zit wel goed.”

Lees ook: Intake Joël Veltman
Bekijk ook: Facebook Q&A met Hakim en Justin

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst 

Zillertal is de officiële Ajax Zomertrainingskamp-partner. Na vorig jaar houdt Ajax voor de tweede keer zijn trainingskamp in de Energy Valley. Interesse in een zomer- of skivakantie in het Oostenrijkse Zillertal? Ga voor meer informatie naar www.zillertal.at