Menu
Intake Noa Lang: 'Ik ben dichter bij dan ooit'

Intake Noa Lang: 'Ik ben dichter bij dan ooit'

Trainingskampen zijn bij uitstek een plek voor jonge talenten om zich in de kijker te spelen. Voor Noa Lang is dat niet anders. De aanvallende middenvelder is vastberaden om Erik ten Hag te overtuigen, in de hoop weer een stapje dichter bij zijn grote doel te komen.In de rubriek ‘Intake’ kijken we hoe de Ajacieden uit de kerstvakantie zijn gekomen en met wat voor verwachtingen ze aan de 2e seizoenshelft beginnen.


Uitnodiging voor trainingskamp
,,Ik was natuurlijk hartstikke blij. Eerlijk gezegd had ik het niet verwacht. Althans, ik hield er geen rekening mee omdat ik een tijdje terug geblesseerd was en pas weer een paar wedstrijden had gevoetbald. Aan de andere kant: ik wist dat als ik gewoon mijn ding zou blijven doen, ik vanzelf in aanmerking zou komen.''

,,Michael Reiziger belde me na de oefenwedstrijd tegen FC Volendam van afgelopen zaterdag dat ik mee mocht op trainingskamp. Ik heb vervolgens meteen mijn vader gebeld. Hij was de eerste aan wie ik het goede nieuws vertelde."

Feestdagen
,,Ik ben gewoon in Nederland gebleven met familie. Soms ga je naar het buitenland voor ontspanning, maar nu was ik lekker in Nederland met familie."

Lang (rechts) met Sierhuis, Bakker en Ekkelenkamp (vlnr)
Lang (rechts) met Sierhuis, Bakker en Ekkelenkamp (vlnr)

Aanpassing
,,De kennismaking verloopt goed. De meeste jongens ken ik natuurlijk al, maar er zijn inderdaad ook veel nieuwe gezichten. Qua taal is het soms ook lastig omdat ik geen Spaans spreek."

Goed gesprek
,,Met Hakim (Ziyech) & Justin (Kluivert) en Nous (Mazraoui) niet te vergeten. Dat zijn ook goede vrienden van me. Het is altijd fijn om ze bij je te hebben."

Type voetballer
,,Ik ben een aanvallende middenvelder of zwervende linksbuiten die een mannetje kan uitspelen en een goed overzicht heeft."

Persoon buiten het veld
,,Ik heb heel erg mijn fases. Thuis kan ik heel rustig zijn en lekker heel de dag op mijn kamer zijn. Maar als ik met andere jongens ben, kan ik soms best wel een clown zijn. Lekker grapjes uithalen en maken. De sfeer is in ieder geval altijd goed als je met mij bent."

Eerste indruk Erik ten Hag
,,Hij lijkt me een leuke, aardige man! De trainer heeft me ook al een paar keer aangesproken over dingen die ik beter kan doen. Dat vind ik alleen maar goed. Hij betrekt ook de jongere jongens overal bij. De eerste indruk is goed."

Noa Lang zet druk op Amin Younes.
Noa Lang zet druk op Amin Younes.

Kamergenoot
,,Dennis Johnsen. Daar ben ik wel blij mee. We zijn goede vrienden. Nee, we mogen onze kamergenoot niet zelf uitzoeken. Dat wordt door de staf bepaald. Maar ze plaatsen mij echt niet bij Justin (Kluivert), haha!"

Nog iets vergeten in je koffer?
,,Mijn PS4! Daar baal ik echt van zeg…"

Eerste training
,,Het was anders. Het gaat allemaal een stuk sneller en je moet veel eerder oplossingen klaar hebben. Maar ik kan goed mee in ieder geval."

Doelen
,
,Ik wil mijn debuut maken in Ajax 1. Hoe realistisch ik die kans acht? Heel realistisch. Ik ben namelijk dichter bij dan ooit. Ik wil me elke training en wedstrijd laten zien en proberen beslissend te zijn. Daarmee ben ik de laatste weken goed bezig met assists en goals. Dus als ik zo doorga, moet het hopelijk goedkomen.''

Lees ook: Liveblog Portugal: Ten Hag legt de basis!

Tekst: Ajax.nl/Bas Tolenaars
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst