Menu
Intensieve training richting VVV

Intensieve training richting VVV

Na het ellenlange rondjeslopen van donderdag, mochten de Ajacieden vrijdagochtend weer met de bal aan de slag. En hoe. De bal in de ploeg houden en snel combineren waren een vereiste.

Jurgen Colin maakt een sierlijke sliding op de bal, voor George Ogararu er bij kan. Jurgen Colin maakt een sierlijke sliding op de bal, voor George Ogararu er bij kan.

Nadat de spieren waren losgemaakt, wat wel nodig was na de looptraining van een dag eerder, maakten de Ajacieden tweetallen om hun balcontrole te trainen. Aannemen op de borst en rustig terugspelen op de aangever was de opdracht. Daarna kwam de passing onder de aandacht en van tweetallen breidde de moeilijkheidsgraad zich uit naar twee teams.

Henk ten Cate legt de oefening stil en instrueert zijn spelers. Henk ten Cate legt de oefening stil en instrueert zijn spelers.

De ruimte zoeken, de makkelijke oplossing kiezen in de passing en geen balverlies lijden: dat waren de opdrachten. Niet altijd ging het naar de zin van Henk ten Cate die regelmatig de oefening stil legde om uitleg te geven. ,,Waarom moet je altijd een kunstje doen?", vroeg hij zich hardop af. Simpel voetballen was het devies. Na een klein uurtje konden de spelers zich opmaken voor een warme douche. Zaterdag volgt er nog een training en daarna moeten de Ajacieden klaar zijn voor de ontmoeting met VVV-Venlo.