Menu
Intensieve training voor keepers

Intensieve training voor keepers

De keepers waren tijdens de donderdagtraining de blikvangers. Maarten Stekelenburg, Kenneth Vermeer, Dennis Gentenaar en Sergio Padt kwamen eerder dan de veldspelers en stonden er nog toen zij na ruim een uur de spullen weer inpakten.

Carlo l'Ami had liefst vier keepers tot zijn beschikking tijdens de training. Naast de duellerende Kenneth Vermeer en Maarten Stekelenburg waren ook Dennis Gentenaar en Sergio Padt aanwezig op het veld naast de Amsterdam ArenA. Carlo l'Ami had liefst vier keepers tot zijn beschikking tijdens de training. Naast de duellerende Kenneth Vermeer en Maarten Stekelenburg waren ook Dennis Gentenaar en Sergio Padt aanwezig op het veld naast de Amsterdam ArenA.
Het ging er stevig aan toe bij de doelverdedigers. Op de voorzetten van l'Ami schuwden de instormende keepers de duels met hun collega's niet. Hier komt Padt centimeters te kort om Stekelenburg met het hoofd te verslaan. Het ging er stevig aan toe bij de doelverdedigers. Op de voorzetten van l'Ami schuwden de instormende keepers de duels met hun collega's niet. Hier komt Padt centimeters te kort om Stekelenburg met het hoofd te verslaan.
Ook conditioneel werden de doelmannen flink getest. Het viertal onderging diverse springoefeningen waarbij ze dienden af te zetten met één been. Ook conditioneel werden de doelmannen flink getest. Het viertal onderging diverse springoefeningen waarbij ze dienden af te zetten met één been.
Thomas Vermaelen, Gregory van der Wiel en Daley Blind begonnen apart van de groep. Blind kende nog wat lichamelijk ongemak dat hij opliep tijdens de oefenpartij met Jong Ajax bij FC Lisse afgelopen dinsdag. Van der Wiel kreeg na een lichte baloefening met Vermaelen toestemming om de rest van de oefensessie af te maken met de groep en deed ook de partijvorm mee. Thomas Vermaelen, Gregory van der Wiel en Daley Blind begonnen apart van de groep. Blind kende nog wat lichamelijk ongemak dat hij opliep tijdens de oefenpartij met Jong Ajax bij FC Lisse afgelopen dinsdag. Van der Wiel kreeg na een lichte baloefening met Vermaelen toestemming om de rest van de oefensessie af te maken met de groep en deed ook de partijvorm mee.
Robbert Schilder zoekt de opening. Na een grote rondo speelde de selectie een partij die uit drie speelperiodes bestond. Eerst had 'geel' een numeriek voordeel van één man. Tijdens de tweede helft speelde 'rood' met elf tegen tien waarna tijdens de afsluitende periode Rasmus Lindgren bij de partij in balbezit speelde. Robbert Schilder zoekt de opening. Na een grote rondo speelde de selectie een partij die uit drie speelperiodes bestond. Eerst had 'geel' een numeriek voordeel van één man. Tijdens de tweede helft speelde 'rood' met elf tegen tien waarna tijdens de afsluitende periode Rasmus Lindgren bij de partij in balbezit speelde.
Het deed denken aan het doelpunt tegen HSV. Op een breedtepass van team geel reageert Leonardo het meest attent. De Braziliaan laat vervolgens Maarten Stekelenburg kansloos en zet zijn tiental op 1-0. Het deed denken aan het doelpunt tegen HSV. Op een breedtepass van team geel reageert Leonardo het meest attent. De Braziliaan laat vervolgens Maarten Stekelenburg kansloos en zet zijn tiental op 1-0.

Na het partijtje werd er onder leiding van herstel- en conditietrainer René Wormhoudt nog flink gesprint. De spelers werden onderverdeeld in groepen waarna er tegen elkaar werd gespurt. Ook de nieuwste Ajax-aanwinst Rob Wielaert ontkwam niet aan de intensieve afsluiting. Na het partijtje werd er onder leiding van herstel- en conditietrainer René Wormhoudt nog flink gesprint. De spelers werden onderverdeeld in groepen waarna er tegen elkaar werd gespurt. Ook de nieuwste Ajax-aanwinst Rob Wielaert ontkwam niet aan de intensieve afsluiting.
Uitgeput laat Dario Cvitanich zich neerploffen op het gras naast de Amsterdam ArenA. De Argentijn gaf alles tijdens de sprintoefeningen aan het einde van de training. Uitgeput laat Dario Cvitanich zich neerploffen op het gras naast de Amsterdam ArenA. De Argentijn gaf alles tijdens de sprintoefeningen aan het einde van de training.