Menu

Inter heeft geen angst, maar respect voor Ajax

Op de persconferentie van Inter dinsdagavond spraken trainer Cuper en aanvoerder Zanetti over de tweede Champions League-wedstrijd tegen Ajax. Beide Argentijnen hebben vooral respect voor de Amsterdamse club.

Cuper: ,,Ajax is een sterke en snelle ploeg, die veel op balbezit speelt. Ze hebben niet zoveel ervaring als wij, want het is een zeer jonge ploeg. Daar staat tegenover dat ze erg gretig zijn en nog veel willen bereiken.” Zanetti is vooral te spreken over het systeem met de vleugelspelers. Maar ook voor spits Zlatan heeft de aanvoerder veel lovende woorden over, net als de trainer: ,,Zlatan is erg lang, 1,93 meter, maar beweegt alsof hij 1,70 meter is. Verder heeft hij een fluwele techniek.”

Cuper voegde toe: ,,Men zegt dat de verdediging van Ajax de zwakke schakel is in de ploeg, maar hoe kan dat nou als je een van de beste verdedigers van de wereld, Chivu, in de defensie hebt staan?

Zanetti geeft blijk van veel vertrouwen in een goed resultaat voor Inter. ,,We moeten echter wel oppassen dat we niet in slaap vallen van hun vele balbezit. We moeten geduld hebben, onze kans grijpen en toeslaan als die mogelijkheid zich voordoet. Van de wedstrijd tegen Rosenborg hebben we geleerd dat moeten blijven toeslaan als we voor staan en de voorsprong niet op een knullige manier uit handen moeten geven.”

Beide ´Nerazzurri´ gaan er echter van uit dat de thuisploeg na negentig minuten met de drie punten naar huis gaat. Want angst hebben ze niet voor Ajax, wel respect voor zo´n grote club.