Menu

Inter slaat gaatje met concurrent AC Milan

Internazionale heeft de thuiswedstrijd tegen Bologna met 2-0 gewonnen. De Milanezen sloegen daardoor een gaatje met de stadsgenoot AC Milan, want de ploeg van oud-Ajacied Clarence Seedorf verloor van Chievo Verona.

Pas in de 67ste minuut kon Inter afstand nemen van Bologna. Toen kopte Mazerazzi zijn ploeg naar een 1-0 voorsprong. Hoewel de gasten alles op alles zetten om de gelijkmaker te produceren, bleef de Inter-defensie staan als een huis.

Toch bereikte de thuisploeg pas in de blessuretijd de thuisploeg een veilige marge. Toen scoorde Vieri de 2-0.

Dat Inter nu drie punten is uitgelopen op de nummer twee van de Serie A is belangrijk, volgens trainer Hector Cuper: ,,Dat geeft vertrouwen", aldus de oefenmeester op de Inter-website. ,,We speelden niet goed vandaag. Maar als een team karakter heeft en vastberaden is, dan wint die ploeg. We maakten de fout dat we de bal vanuit het centrum niet naar de zijkanten plaatsten. Maar het belangrijkste is dat we balbezit hebben en goed spelen."

Komende woensdag treft Inter Rosenborg in de voorlaatste wedstrijd van de eerste ronde van de Champions League. Op dinsdag 12 november komen de Italianen naar Amsterdam voor de allesbeslissende wedstrijd in poule D.


Opstelling Inter tegen Bologna: Toldo, J. Zanetti, Emre, Conceicao, Crespo, Cannnavaro, Dalmat (63. Okan), Materazzi (70. Cordoba) , Almeyda, Vieri, Coco (50. Pasquale).