Menu

Inter volgende opponent Ajax

Mocht Ajax zich vanavond plaatsen voor de halve finale van de Champions League, dan moeten de Amsterdammers wederom naar Milaan. Internazionale verloor dinsdagavond weliswaar met 2-1 bij Valencia, maar omdat de ploeg van Hector Cuper in eigen huis met 1-0 had gewonnen, gaan de blauwzwarten door.

Cuper zat in de Champions League met Inter opnieuw zijn voormalige club Valencia dwars. Na 1-0 twee weken geleden in San Siro eindigde de return in Spanje in 2-1. Dankzij het vroege doelpunt van Vieri in Valencia gaan de Italianen door, zij het dat de thuisploeg bij een stand van 2-1 een glaszuivere strafschop werd onthouden.
Inter schakelde vorig seizoen Valencia in de kwartfinales van de UEFA-beker uit, waarna Feyenoord te sterk bleek voor de Cuper-brigade.

Met Valencia haalde de Zuid-Amerikaanse trainer zowel in 2000 als in 2001 de finale van de Champions League. In 1999 stond hij met zijn toenmalige club Real Mallorca in de finale van de Europa Cup voor bekerwinnaars. Dit jaar speelt Cuper met Inter in de halve finales van de CL tegen de winnaar van het duel tussen AC Milan en Ajax (woensdag). De dramatisch slechte wedstrijd van twee weken geleden, met in de slotfase ook nog rode kaarten voor Albelda (Valencia) en Emre (Inter), was dinsdagavond in het volgepakte Mestalla-stadion snel vergeten. Vanaf de eerste minuut zat er veel tempo en strijd in het duel.

Inter deelde de eerste klap uit. Vieri profiteerde in de vierde minuut van een blunder van verdediger Ayala, 0-1. Het doelpunt in de thuiswedstrijd stond ook al op zijn naam. De Spaanse ploeg liet zich door het sombere perspectief, met drie treffers als voorwaarde om alsnog eliminatie te voorkomen, niet ontmoedigen. Binnen drie minuten was het 1-1. Aimar scoorde met een vlammend schot. De defensie van Inter zag er bij dat doelpunt niet best uit en die gammele indruk werd in het verdere verloop van de eerste helft bevestigd. Aan alle kanten stoven de aanvallers van Valencia voorbij.

Met veel pijn en moeite bleef de verdediging van Inter overeind. Doelman Toldo was feitelijk de enige die koel bleef in de Spaanse stormloop, met de Noor Carew als grote gangmaker. Het vertrouwen bij Inter werd er na een half uur niet groter op toen Vieri
geblesseerd naar de kant moest.

In de extra tijd van de eerste helft liet Toldo zich opnieuw gelden. In dezelfde aanval van Valencia redde hij tot drie keer toe. De drieste doelman van Inter zocht daarna openlijk ruzie met ploeggenoot Di Biaggo. Kort daarvoor had Toldo het ook al aan de stok met tegenstander Angulo.

Ook na de rust bleef Valencia de veel betere ploeg. Met een rake kopbal in de 51ste minuut bracht Baraja de halve eindstrijd voor de thuisclub heel dichtbij. Kort daarna werd Juan Sanchez finaal onderuit gelopen door Materazzi. Nielsen blunderde door geen strafschop toe te kennen. Valencia bleef daarna jagen op de bevrijdende en verdiende 3-1. Het geluk was echter met Inter, dat in Toldo de beste man had.

Valencia (Spa) - Inter (Ita) 2-1 (1-1). 4. Vieri 0-1, 7. Aimar 1-1, 51. Baraja 2-1. Scheidsrechter: Nielsen (Den). Toeschouwers: 55.000. Gele kaart: Baraja, Angulo, Marchena (Valencia), Toldo, Vieri, Pasquale, Di Biagio, Cristiano Zanetti (Inter). Eerste
wedstrijd: 0-1, Inter naar halve finales.

Valencia: Canizares; Reveillere, Ayala, Marchena en Carboni (80. Aurelio); Angulo, Baraja, Aimar (84. Mista) en Vicente; Sanchez en Carew (73. Rufete).

Inter: Toldo; Cordoba, Gamarra, Materazzi, Pasquale (46. Adani) en Javier Zanetti; Cristiano Zanetti, Di Biagio, Dalmat en Crespo; Vieri (32. Recoba).

Bron: ANP