Menu

Inter wint van Udinese

De top drie in de Italiaanse Serie A heeft zondag geen steken laten vallen. Koploper Juventus won met 3-1 van hekkensluiter Lecce, AC Milan zegevierde met 2-0 over Palermo en Inter verschalkte met 3-1 Udinese. Verdediger Jaap Stam van Milan zag vier minuten voor tijd voor de tweede keer geel en moest met rood het veld af.

De Argentijn Cruz zette Internazionale, tegenstander van Ajax in de Champions League, op voorsprong tegen Udinese door een strafschop te benutten. Hij was kort naar rust opnieuw trefzeker. Martins schreef de derde goal van Inter op zijn naam. Kort daarna kreeg verdediger Samuel een rode kaart. Met tien man hielden de Milanezen stand; ze duldden alleen een tegengoal van Iaquinta.

Juventus overtuigde niet tegen Lecce en kwam zelfs achter door een goal van Delvecchio. De Turijnse voetbalploeg had geen groots spel nodig om alsnog de winst binnen te halen. Dankzij doelpunten van Emerson, Kovac en Del Piero.

AC Milan kwam pas in de tweede helft tot scoren in de uitwedstrijd tegen middenmoter Palermo. Inzaghi kopte in de 72e minuut raak uit een voorzet van oud-PSV'er Johann Vogel. Spits Sjevtsjenko legde een kleine tien minuten later de tweede erin via
een strafschop. Stam maakte in de 86e minuut een overtreding die zijn tweede gele kaart van de wedstrijd opleverde en zag dus rood. Clarence Seedorf kreeg een invalbeurt van een kwartier.

De 'oude dame' uit Turijn heeft nu 70 punten uit 27 duels en de kloof met nummer twee Milan bedraagt tien punten. Inter is derde met twaalf punten achterstand.

Bron ANP