Menu
Interessante krachtmeting voor Ajax

Interessante krachtmeting voor Ajax

Vitesse – Ajax belooft op voorhand een interessante krachtmeting te worden. Niet alleen vanwege de stand op de ranglijst – Ajax staat eerste en Vitesse vijfde – maar ook vanwege de wapens van beide ploeg. De Arnhemmers hebben met 22 goals uit negen wedstrijden de productiefste ploeg van de Eredivisie. Ajax beschikt op zijn beurt met vier goals over de minst gepasseerde defensie.

Naast z'n offensieve kracht heeft Vitesse ook verdedigend zijn zaakjes op orde. De ploeg van Peter Bosz incasseerde pas zeven tegendoelpunten, na Ajax het minst van alle clubs uit de Eredivisie. Ajax en Vitesse zijn de ploegen met de meeste clean sheets in het kalenderjaar 2015: veertien om tien.

Ook in aanvallend opzicht noteren Vitesse en Ajax de beste cijfers van de Eredivisie. Vitesse scoorde, zoals gezegd, het vaakst dit seizoen. Ajax kwam tot 21 goals, één minder dan de opponent van zondag.

Anwar El Ghazi is met acht goals de trefzekerste speler op de Nederlandse velden. Vitesse heeft liefst vijf clubtopscorers. Zij kwamen allemaal tot drie doelpunten.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Louis van de Vuurst