Menu
Interessante mix van voetbalstijlen op Amsterdam Tournament

Interessante mix van voetbalstijlen op Amsterdam Tournament

Geheel volgens traditie vindt ook dit jaar in het laatste weekend van juli The Amsterdam Tournament plaats, georganiseerd door The International Event Partnership (IEP). Het deelnemersveld bestaat dit jaar uit de topclubs Arsenal FC, FC Porto, CA Boca Juniors en AFC Ajax. De wedstrijden worden op vrijdag 29 en zondag 31 juli gespeeld in de Amsterdam ArenA.

Voor zowel Porto als Boca Juniors is het de eerste keer dat wordt deelgenomen aan het Amsterdam Tournament, terwijl Arsenal voor de derde keer aanwezig zal zijn in de ArenA.

Op dit moment strijden Porto en Ajax nog volop voor een plek in (de voorrondes van) de Champions League, terwijl Arsenal zich al heeft gekwalificeerd. Het Argentijnse Boca Juniors, de oude club van Diego Maradona, draait bovenin de Argentijnse competitie mee en is nog actief in de Copa Libertadores. De Zuid-Amerikanen krijgen in hun ‘winterstop’ speciaal vrijgave van de Argentijnse bond om deel te kunnen nemen aan The Amsterdam Tournament.

Het toernooi wordt voor de zevende keer in successie georganiseerd door IEP, dat wederom heeft gezorgd voor een zeer aansprekend deelnemersveld met topploegen uit aansprekende voetballanden.

Als vanouds wordt er bij The Amsterdam Tournament een alternatief puntensysteem gehanteerd, waarbij voor het scoren van goals extra punten worden toegekend en een verliezer van de eerste wedstrijd alsnog winnaar van het toernooi kan worden. Wat ook niet zal veranderen zijn de lage toegangsprijzen van het toernooi: de goedkoopste kaarten voor een avond kosten € 27,- waarvoor de fan twee topwedstrijden te zien krijgt.

Het wedstrijdschema ziet er als volgt uit:

Vrijdag 29 juli 1900 uur FC Porto – CA Boca Juniors
2115 uur AFC Ajax – Arsenal FC

Zondag 31 juli 1830 uur Arsenal FC – FC Porto
2045 uur AFC Ajax – CA Boca Juniors

Verkoop start op 21 mei bij de filialen van Ticketbox. Vanaf 11 juni zijn er tickets te verkrijgen zonder ClubCard-verplichting en ook via internet op www.ticketbox.nl.