Menu

Interessante ontmoeting met Heerenveen

De meeste Ajacieden hadden afgelopen week een dubbel interlandprogramma, maar ook sc Heerenveen moest een aantal dragende spelers missen. Daardoor was voor beide ploegen de voorbereiding niet optimaal.

Ajax en sc Heerenveen lijken in hun onderlinge duels vooral het thuisvoordeel van elkaar te respecteren. Zo gingen de Amsterdammers in Friesland de laatste jaren onderuit en lukte het Heerenveen slechts een keer een punt uit de ArenA mee te nemen. Dat is inmiddels ook al weer bijna zes jaar terug. In het nieuwe millennium is de verhouding tussen Ajax en Heerenveen in de ArenA altijd groter dan twee doelpunten verschil, met de 6-2 in december 2000 als grootste zege.

Opnieuw heeft Ajax door de interlandweken eigenlijk maar één echte trainingsdag om zich te kunnen voorbereiden op Heerenveen. Daarnaast hebben veel spelers gespeeld en zijn sommigen licht geblesseerd van het veld gegaan. Wesley Sneijder had last van zijn hamstring en werd uit voorzorg gewisseld. Bovendien liep hij een kneuzing aan de hand op. Rafael van der Vaart moest eveneens in het ijs na zijn wissel, maar hij verzekerde na afloop van Nederland - Finland dat hij fit is voor zaterdag. Ook Mika Väyrynnen van sc Heerenveen kwam met een stevig ingetaped been naar buiten. Voor hem zal het apart zijn om twee keer in de vier dagen in de Amsterdam ArenA te moeten aantreden.

De Ajacieden hopen allemaal dat het goede resultaat dat woensdag met Nederland is neergezet, doorwerkt naar Ajax. Want de club zit te wachten op een fijne wedstrijd van hun helden. Misschien dat het zaterdag lukt. Met het duel tegen Heerenveen wordt een lange en moeilijke week ingeluid. Dinsdag treffen de Amsterdammers Maccabi Tel-Aviv en net als tegen Heerenveen is winst noodzakelijk. En volgende week staat de eerste topper van het seizoen op het competitieprogramma als Ajax PSV in Eindhoven treft. Ook op dat duel staat veel druk. Er mag, om PSV niet nu al uit het oog te verliezen, niet worden verloren.

Ontmoetingen Ajax – sc Heerenveen in de Amsterdam ArenA

11-05-97 Ajax - sc Heerenveen Eredivisie 2-1
11-04-98 Ajax - sc Heerenveen Eredivisie 7-2
07-05-98 Ajax - sc Heerenveen Amstel Cup 1/2 F 3-0
13-12-98 Ajax - sc Heerenveen Eredivisie 0-0
15-08-99 Ajax - sc Heerenveen Eredivisie 3-2
03-12-00 Ajax - sc Heerenveen Eredivisie 6-2
17-03-02 Ajax - sc Heerenveen Eredivisie 2-0
29-05-03 Ajax - sc Heerenveen Eredivisie 3-0
23-11-03 Ajax - sc Heerenveen Eredivisie 3-1