Menu
Interim-trainers winnen met A1

Interim-trainers winnen met A1

Het was ook voor de A1 een hectische week. Ze zagen begin deze week hun trainer Danny Blind naar het eerste elftal overstappen en stonden zaterdag op eigen veld tegenover Excelsior. Met John van den Brom en Dick de Groot als interim-trainers wonnen de junioren met 1-0.

Ajax A1 had wat goed te maken tegen Excelsior, want exact een maand geleden verloren de Amsterdammers in Rotterdam nog met 1-0. Hoewel de revanchegedachte uiteraard aanwezig was, lieten de junioren zich deze middag voetballend niet van hun beste kant zien. Tot de 21ste minuut gebeurde er niet echt veel op De Toekomst, maar in die minuut begon Javier Martina op eigen helft een solo, passeerde iedereen inclusief de keeper en schoot in de verste hoek schitterend raak, 1-0.

In de 36ste minuut kreeg Rydell Poepon nog een goede mogelijkheid maar zijn schot ging via de keeper over de achterlijn en leverde dus niet meer op dan een corner. Daardoor bleef het bij rust 1-0.

In de tweede helft van hetzelfde laken een pak. Javier Martina bleek de uitblinker en kon regelmatig met goede acties tot de achterlijn doorlopen. Helaas was er op die momenten weinig aansluiting, waardoor het gevaar uiteindelijk nihil was. Poepon kreeg nog een aardige kans, maar hij treuzelde te lang, waardoor die kans verloren ging.

Excelsior legde meer gewicht in de schaal, maar uiteindelijk hoefde doelman Marco van Duin niet vaak handelend op te treden omdat de situatie door zijn verdedigers al was opgelost. Zo bleef het bij de magere 1-0 zege. De drie punten waren echter binnen.