Menu

Interland Oranje onder 20 afgelast

De wedstrijd van het Nederlands voetbalelftal voor spelers onder 20 jaar tegen Turkije in Apeldoorn gaat woensdagavond niet door. Het duel is afgelast omdat de Turkse ploeg door sneeuwval in Istanbul niet kan afreizen naar Nederland. Als alternatief speelt de ploeg nu woensdagavond in Utrecht tegen hoofdklasser Elinkwijk. Door de sneeuwval gaat ook de interland van Hatem Trabelsi niet door. Tunesië zou in Istanbul vriendschappelijk spelen tegen Turkije.

Voor het team waren Ryan Babel, Kenneth Vermeer, Hedwiges Maduro en Urby Emanuelson uitgenodigd. Babel heeft afgezegd vanwege zijn dijbeenblessure en Maduro is overgeheveld naar Jong Oranje dat oefent tegen Jong Engeland.

De ploeg van bondscoach Wim van Zwam had op het terrein van eerstedivisionist AGOVV graag revanche genomen voor de nederlaag van 3-1 een maand geleden in Alanya. De wedstrijd paste in de voorbereiding van beide teams op het wereldkampioenschap voor spelers onder 20 (geboren na 1 januari 1985), dat deze zomer in Nederland wordt gehouden. Behalve Oranje en Turkije doen nog 22 andere landen mee. Chili plaatste zich deze week als laatste land voor het toernooi.

De loting is op 6 maart. De deelnemende landen zijn; uit Europa: Nederland, Duitsland, Italië, Spanje, Turkije, Oekraïne, Zwitserland; uit Noord- en Midden-Amerika: Canada, Honduras, Panama, Verenigde Staten; Zuid-Amerika: Argentinië, Brazilë, Chili en Colombia; uit Afrika: Benin, Egypte, Marokko, Nigeria; uit Azië: China, Japan, Syrië,
Zuid-Korea; uit Oceanië: Australië.