Menu
Interlands: wie, wat, waar?

Interlands: wie, wat, waar?

Tussen alle clubcompetities door is het tijd voor een interlandbreak. Tussen 25 en 31 maart staan er voor veel Ajacieden interlands op het programma. Ben je benieuwd welke spelers van Ajax in actie komen voor hun land? Ajax.nl heeft alles op een rijtje gezet.

Jasper Cillessen, Joël Veltman en Davy Klaassen spelen met het Nederlands elftal twee interlands in de Amsterdam ArenA. Op zaterdag 28 maart speelt Oranje het belangrijke EK-kwalificatieduel tegen Turkije. Het duel begint om 20:45 uur. Na de wedstrijd tegen de Turken wacht er op dinsdag 31 maart een oefenwedstrijd tegen Spanje. Het is een herhaling van de WK-finale in 2010 en het eerste groepsduel tijdens het WK van vorig jaar in Brazilië. De wedstrijd vangt aan om 20:45 uur.

Jong Oranje speelt op maandag 30 maart een oefeninterland tegen Jong Frankrijk in het Louis Dugauguez stadion in Sedan. Anwar El Ghazi, Ricardo Kishna, Queensy Menig en Kenny Tete vertegenwoordigen Ajax in de selectie van Jong Oranje. Daley Sinkgraven heeft zich geblesseerd afgemeld. De wedstrijd in het noorden van Frankrijk begint om 21:00 uur.

Met maar liefst negen Ajacieden bij het Nederlands elftal onder 19 jaar is Ajax hofleverancier. Onder 19 speelt een EK-kwalificatietoernooi in eigen land voor plaatsing op het EK 2015 in Griekenland. Op donderdag 26 maart speelt Nederland om 19:00 uur tegen de leeftijdsgenoten van Servië op sportpark De Bosk in Harkema. Twee dagen later speelt Nederland tegen Noorwegen o/19 op sportpark Marsdijk in Assen. De wedstrijd begint om 17:00 uur. De derde en laatste wedstrijd van dit kwalificatietoernooi is wederom op sportpark De Bosk. Zwitserland is dan de tegenstander. Er wordt om 19:00 uur afgetrapt in Harkema. De Ajacieden die zijn opgeroepen voor dit kwalificatietoernooi zijn: Riechedly Bazoer, Donny van de Beek, Damian van Bruggen, Stan van Bladeren, Damon Mirani, Abdelhak Nouri, Leeroy Owusu, Jairo Riedewald en Richairo Zivkovic.

Kolbeinn Sigthorsson speelt met IJsland een kwalificatiewedstrijd voor het EK 2016 in en tegen Kazachstan op zaterdag 28 maart. De aftrap is om 16:00 in Astana. Op dinsdag 31 maart sluit IJsland de interlandbreak af met een oefenduel in Estland. De aftrap is om 18:00 uur in Talinn.

Ook Nicolai Boilesen en Lasse Schöne spelen twee interlands met Denemarken. Op woensdag 25 maart spelen de Ajacieden met het Deense elftal eerst een oefenwedstrijd tegen de VS in de Deense plaats Aarhus. De wedstrijd zal beginnen om 19:15 uur. Vervolgens spelen de Denen op zondag 29 maart een oefenwedstrijd tegen EK-gastheer Frankrijk. De aftrap in st.Etienne is om 20:45 uur.

Ajax-captain Niklas Moisander speelt op zondagavond 29 maart een kwalificatieduel voor het EK 2016 met Finland tegen Noord-Ierland. De uitwedstrijd in Belfast gaat van start om 18:00 uur.

Ajax-topscorer Arek Milik gaat zondag met Polen proberen de koppositie te verstevigen in EK-kwalificatiegroep D. Het uitduel met Ierland vindt plaats in de Ierse hoofdstad Dublin en begint om 20:45 uur.

Thulani Serero speelt komende week twee vriendschappelijke wedstrijden met Zuid-Afrika. Op woensdag 25 maart is om 18:00 uur de kick-off in en tegen Swaziland. Vier dagen later op zondag 29 maart spelen de Zuid-Afrikanen nog een thuiswedstrijd tegen Nigeria.

Lucas Andersen speelt met Denemarken onder 21 ook twee oefenwedstrijden. Op donderdag 26 maart spelen ze eerst in het Portugese Marinha een uitwedstrijd tegen Portugal onder 21 om 18:00 uur. Vervolgens staat er dinsdag 31 maart de wedstrijd tegen de VS onder 21 op het programma in het Deense Lyngby.

Robert Muric speelt net als Oranje onder 19 een EK-kwalificatietoernooi voor het EK 2015 in Griekenland. Muric speelt met Kroatië o/19 eerst op donderdag 26 maart 11:00 uur tegen Italië in Lindabrun. Twee dagen later (zaterdag) volgt de wedstrijd tegen Oostenrijk in Wenen om 14:30 uur. De laatste wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Schotland is op 31 maart (13:00 uur) wederom in Lindabrun.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst