Menu

Internationale Ajacieden niet succesvol

Buitenlandse Ajacieden kwamen afgelopen weekend voor hun land in actie. Chivu en Galásek speelden de eerste play-off kwalificatie voor het WK, Machlas en Zlatan waren geselecteerd voor een vriendschappelijk duel. Behalve Machlas wist niemand te winnen.

Cristian Chivu speelde met Roemenië de eerste play-offwedstrijd in en tegen Slovenië. De Slovenen waren te sterk voor de Roemenen: 2-1. Chivu speelde de hele wedstrijd, keeper Bogdan Lobont (verhuurd aan Dinamo Boekarst) speelde niet, Stelea nam zijn plaats in in het doel.

Tomás Galásek was geselecteerd voor het Tjechische elftal dat tegen België aantrad. Galásek verloor met zijn teamgenoten van onze zuiderburen met 1-0. De Ajacied keek de hele westrijd vanaf de bank toe.

Nikos Machlas speelde met het nationale team van Griekenland in Athene een vriendschappelijk duel tegen Estland. In de 39e minuut scoorde Machlas de 4-0. Uiteindelijk won Griekenland met 4-2.

John O'Brien had zich met de Verenigde Staten al geplaatst voor het WK. Zaterdagavond stond de kwalificatiewedstrijd tegen Trinidad & Tobago op het programma. De Amerikanen kwamen op het Caraïbische eiland niet verder dan een 0-0 gelijkspel. O'Brien speelde de hele wedstrijd.

Zlatan startte in de basis van het Zweedse elftal. Hij werd na 75 minuten gewisseld en kwam niet tot scoren. Zweden speelde vriendschappelijk tegen Engeland en deelde de punten met de gastheren, het werd 1-1.

Aaron Mokoena, verhuurd aan Germinal Beerschot Antwerpen, kwam met Zuid-Afrika in actie tegen Egypte. Bafana Bafana won, met verdediger Mokoena 90 minuten in het veld, met 1-0 van Egypte, dat zonder Mido aantrad. De Ajax-spits werkt hard aan zijn conditie.