Menu

Internationale Ajacieden weinig succesvol

De Ajacieden die woensdagavond uitkwamen voor hun nationale elftal, zijn over het algemeen niet erg succesvol geweest. Bergdolmo en Zlatan speelden tegen elkaar in Oslo. De Scandinaviërs verdeelden de punten na een doelpuntloos gelijkspel.

Mido speelde met het Egyptisch Olympisch team de hele wedstrijd en verloor van de leeftijdgenoten van Frankrijk met 1-0.

John O'Brien en Petri Pasanen verloren met respectievelijk team U.S.A. en Finland. USA verloor in Dublin met 2-1 van Ierland. O'Brien speelde alleen de eerste helft. Pasanen speelde in en tegen Macedonië en verloor met 1-0. De verdediger werd vlak voor tijd gewisseld.

Tomás Galásek speelde tegen Griekenland, dat het zonder spits Machlas moest stellen. Onder de Griekse zon werd niet gescoord.

Pius Ikedia speelde vanaf de 54e minuut met het Nigeriaanse elftal tegen Schotland in Glasgow. De Nigerianen wonnen met 2-1. Aghahowa scoorde beide doelpunten voor de Super Eagles.

Chivu kwam niet in actie voor Roemenië. De aanvoerder van Ajax zegdde vanwege een lichte blessure af. Keeper Lobont, die volgend seizoen weer in Amsterdam speelt, stond de hele wedstrijd onder de lat en liet een doelpunt toe. De Roemenen zelf scoorden twee keer en sloten de oefeninterland tegen Polen daardoor winnend af.

Hatem Trabelsi was niet van de partij bij Tunesië, eveneens vanwege een lichte blessure. De Afrikanen verloren met 1-0 van Slovenië.