Menu

Internationale tegenstanders van Ajax winnen

De tegenstanders van Ajax in de Champions League hebben afgelopen weekeinde goede zaken gedaan in de nationale competities. Alle drie wonnen.

Inter won afgelopen zondag met 4-1 in de uitwedstrijd bij Piacenza. Het was de vierde overwinning op rij, na vier competitieronden.

Inter hield de score van 100 procent intact door Piacenza over de knie te leggen. Di Biagio was de grote man bij de tegenstander van Ajax in de Champions League. Hij maakte de eerste twee treffers. Na 45 minuten leidde Inter met 1-0, maar in die periode had Piacenza wel veel mogelijkheden verprutst. Piacenza zakte na de 2-0 en de kort daarop volgende uitsluiting van spits Hubner helemaal in. Recoba en Crespo scoorden nog voor Inter, de tegengoal kwam van Maresca.

In het doel van Inter verving routinier Fontana de geblesseerde Toldo. ,,In de Champions League hebben we na de nederlaag tegen Lyon een stap terug moeten doen, maar in de competitie is onze strijdwijze uiterst effectief'', zei trainer Cuper na de vierde competitiezege.

Het eerste doelpunt van Di Biagio betekende het 3800ste voor Inter in de Serie A.
Opstelling Internazionale:
Fontana, Cordoba, Cannavaro, Adani, Zanetti J., Almeyda, Di Biagio ('57 Beati), Coco ('66 Pasquale), Morfeo ('81 Dalmat), Recoba, Crespo.


Rosenborg won thuis met 2-1 van Stabæk. Ludvigsen en Enerly tekenden voor de treffers. In de 37ste minuut kopte Ludvigsen zijn ploeg op voorsprong. Twintig minuten voor tijd vergroote Enerly de marge. Finstad bepaalde de eindstand een klein kwartier voor tijd op 2-1.

Opstelling Rosenborg:
Arason, Blixt, Basma, Skammelsrud, Saarinen, Olsen, Berg, Strand ('63 Macbeth Sibaya), Enerly ('87 George), Karadas, Ludvigsen ('90 Stensaas).

Olympique Lyonnais, de Franse tegenstander in de Champions League, maakte een goede week door. Vorige week werd in San Siro met 2-1 gewonnen van Inter, afgelopen zaterdag won Lyon met 1-0 van Rennes. Het waren tevens de eerste gewonnen uitwedstrijden van dit seizoen.

In de zesde minuut na rust maakte Govou het enige doelpunt van de wedstrijd. Na tien speelronden staat Lyon op een negende plek, met vijftien punten.

Opstelling Lyon:
Coupet, Caçapa, Edmilson, Müller, Bréchet, Violeau, Diarra, Carrière (78' Deflandre), Dhorasoo, Anderson (83' Juninho), Govou.