Menu
Internationals Ajax waaieren weer uit

Internationals Ajax waaieren weer uit

De internationals van Ajax verdedigen deze dagen vooral de eer van hun nationale elftal. Welke Ajacieden zijn, mits ze in actie komen natuurlijk, waar te bewonderen? Een overzicht.

Het zijn, in de aanloop naar het EK 2012 in Polen en Oekraïne, vooral vriendschappelijke interlands die op het programma staan. Christian Eriksen (foto) komt woensdag mogelijk in actie als Denemarken Rusland ontvangt. Denemarken is op het EK poulegenoot van Oranje. Duitsland en Portugal zijn de overige tegenstanders in de groepsfase van het titeltoernooi.

Toby Alderweireld en Jan Vertonghen ontvingen een invitatie voor België. De Belgen kwalificeerden zich weliswaar niet voor het EK maar oefenen wel ‘gewoon’ tegen en in Griekenland. Iets verderop in Europa, op Cyprus, hebben Servië (Miralem Sulejmani, invaller) en Armenië (Aras Özbiliz, niet in actie gekomen) hun eerste oefenduel al gespeeld. De Serven versloegen de Armenen dinsdag al met 2-0. Woensdag staat Cyprus – Servië op het programma. Als Özbiliz wel speelminuten krijgt in de ontmoeting tussen Armenië en Canada, dan maakt de aanvaller zijn debuut als international.

Thulani Serero treft met zijn Zuid-Afrika Senegal. Ook dit oefenduel wordt woensdagavond gespeeld. Clubgenoot Nicolás Lodeiro hoefde voor een vriendschappelijke interland van Uruguay geen intercontinentale vliegreis te maken. De Uruguayanen oefenen in en tegen Roemenië.

Veel nationale elftallen, waar onder Oranje, oefenen deze week in aanloop naar het EK in Polen en Oekraïne. Veel nationale elftallen, waar onder Oranje, oefenen deze week in aanloop naar het EK in Polen en Oekraïne.

Het Nederlands elftal speelt vanavond vanaf 21:00 uur een vriendschappelijke interland op Wembley tegen Engeland. Vanwege de blessure van Gregory van der Wiel moet het de selectie van bondscoach Bert van Marwijk het stellen zonder Ajacieden. De oud-Ajacieden zijn wel volop vertegenwoordigd. Maarten Stekelenburg, John Heitinga, Urby Emanuelson, Nigel de Jong, Klaas-Jan Huntelaar en John Heitinga droegen niet lang geleden het rood en wit van Ajax.

Uit de huidige Ajax-selectie verdedigen Ajacieden het landsbelang in dienst van Nederland Onder 19 en de nationale Beloftenploeg. Lorenzo Ebecilio, Daley Blind, Jody Lukoki, Ricardo van Rhijn en Joeri de Kamps spelen met de Nederlandse Beloften tegen de Beloften van Denemarken. De interland wordt woensdagavond gespeeld op het terrein van IJsselmeervogels. Voormalig Ajax-trainer Adrie Koster maakt als bondscoach van de Beloften zijn officiële debuut voor de voetbalbond.

De nationale selectie voor talenten tot 19 jaar oefent tegen de grootste talenten van Zwitserland. Stefano Denswil, Mitchell Dijks en Fabian Sporkslede zijn present bij het treffen dat vanaf 14:00 uur wordt gespeeld in het Zwitserse Locarno.

Henri Toivomaki speelt woensdag met Finland U20 in en tegen Frankrijk. Mats Rits heeft al een (jeugd)interland in de benen. Met België U19 werd zondag al gelijkgespeeld tegen de leeftijdgenoten van Servië. Rits bleef dinsdagavond langs de kant tijdens de interland tussen de Belgen en Estland. De Belgische talenten haalden met 6-0 flink uit. Donderdag staan de Belgen en Esten opnieuw tegenover elkaar.

Tekst en foto's: Ajax.nl