Menu
Internationals druppelen binnen

Internationals druppelen binnen

Wegens interlandverplichtingen trainde een klein groepje van tien Ajacieden maandagmiddag op de Toekomst. Internationals Daley Blind en Thulani Serero keerden terug op het vertrouwde sportcomplex. Ook Mats Rits, de Belg is hersteld van een enkelblessure, trainde weer met de groep mee.

Daley Blind en Thulani Serero zijn de eerste Ajacieden die zijn teruggekeerd van interlandverplichtingen. Blind zat in de selectie van Jong Oranje voor de kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk. Het Zuid-Afrika van Serero streed zaterdag tegen Sierra Leone voor een plek in de African Cup of Nations 2012. De avond eindigde dramatisch voor de Zuid-Afrikanen na een miscalculatie. Zuid-Afrika dacht genoeg te hebben aan een gelijkspel. Na de wedstrijd werd pas duidelijk dat er tóch per se drie punten gepakt hadden moeten worden. Serero, die kampt met een buikspierblessure, kan zich nu volledig richten op zijn revalidatie.

Een andere Ajacied die terugkeerde na ruim vier weken afwezigheid, is Mats Rits. De Belgische Ajacied trainde maandagmiddag weer voor het eerst met de groep mee. Rits is hersteld van zijn enkelblessure en trainde weer volop mee. Zijn landgenoot Toby Alderweireld trainde apart met fysiotherapeut Frank van Deursen. De centrale verdediger raakte in het trainingskamp van het nationale elftal van België geblesseerd aan zijn enkel.

De overige Ajacieden werkten zich in het zweet door onder meer de welbekende kaatsoefening, waarbij er op een hoog tempo geoefend werd op balaannamens. Geconcentreerd én met de juiste aanwijzingen van trainer De Boer werd het tempo opgevoerd en versnelden de kaatsbewegingen. In een partijvorm kwamen alle geoefende technieken aan bod.

De training van het elftal van trainer Frank de Boer is dinsdag open voor publiek. De oefensessie begint om 10:30 uur op de Toekomst.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Van een afstand bekeken de drie trainers de warming-up. Van een afstand bekeken de drie trainers de warming-up.
Daley Blind is een van de teruggekeerde internationals. Daley Blind is een van de teruggekeerde internationals.
Toby Alderweireld werkte een individuele training af met fysiotherapeut Frank van Deursen. Toby Alderweireld werkte een individuele training af met fysiotherapeut Frank van Deursen.
Mats Rits trainde na zijn herstel voor het eerst met de groep. Mats Rits trainde na zijn herstel voor het eerst met de groep.