Menu
Internationals druppelen binnen

Internationals druppelen binnen

Marco van Basten kon donderdagmiddag tijdens de training weer beschikken over een aantal internationals. Maar nog niet iedereen liet zich zien op het veld naast de ArenA.

Miralem Sulejmani en Dennis Rommedahl konden de bal aan het eind van hun uitlooptraining toch niet laten liggen. Miralem Sulejmani en Dennis Rommedahl konden de bal aan het eind van hun uitlooptraining toch niet laten liggen.

Dennis Rommedahl en Miralem Sulejmani verschenen wel buiten, maar niet op hun voetbalschoenen. De Deen en de Serviër werkten een rustige looptraining af. Rommedahl beleefde woensdag met Denemarken een doldwaze avond. In en tegen Portugal keken de Scandinaviërs lange tijd tegen een 1-0-achterstand aan. Een kleine tien minuten voor tijd werd het gelijk. Portugal kwam vervolgens weer op voorsprong, maar in blessuretijd sleepten de Denen de overwinning uit het vuur. Een prachtige zege, besefte Rommedahl ook een dag later nog. ,,We hebben de hele wedstrijd geknokt en gewoon nooit de moed opgegeven”, vertelde de aanvaller na afloop van de Ajax-training.

Sulejmani benutte zondag voor Jong Servië twee strafschoppen tegen Jong Hongarije. De wedstrijd eindigde in liefst 8-0 voor de ploeg van de Ajax-aanvaller. Die overwinning was genoeg voor plaatsing voor het EK. Woensdagavond verloor Sulejmani met het ‘grote’ Servië met 2-1 van Frankrijk. In het Stade de France begon de jonge Ajacied in de basis. Hij deed 68 minuten mee en mocht het donderdag dus rustig aan doen van Marco van Basten.

Robbert Schilder hervatte donderdag de groepstraining. Robbert Schilder hervatte donderdag de groepstraining.

Siem de Jong, Urby Emanuelson, Kenneth Vermeer en Gregory van der Wiel, die dinsdag met Jong Oranje kwalificatie voor het EK misliepen, moesten wel weer vol aan de bak op de training. Klaas Jan Huntelaar en Maarten Stekelenburg, de Nederlandse A-internationals, verschenen nog niet buiten op het trainingsveld. Belgen Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen kwamen aan het eind van de training nog wel even een kijkje nemen. Nu is het alleen nog wachten op de terugkeer van Uruguayanen Luis Suarez en Bruno Silva en dan is de groep weer compleet.

Robbert Schilder hervatte donderdag de groepstraining en maakte tijdens de partijvormen een fitte indruk. Gabri is nog niet zover. De aan zijn enkel geblesseerde Spanjaard deed al weer een paar oefeningen met de bal.

Ajax traint vrijdag in de ArenA. Dit is een besloten training.

Jeffrey Sarpong passeert tijdens een partijtje Kostas Peristerides, keeper van de A2. Jeffrey Sarpong passeert tijdens een partijtje Kostas Peristerides, keeper van de A2.
Gabri verrichtte weer veel loopwerk, maar deed ook weer een aantal oefeningen met de bal. Gabri verrichtte weer veel loopwerk, maar deed ook weer een aantal oefeningen met de bal.
Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen praten bij met Marco van Basten. De Belgen pakten woensdag een punt tegen Turkije. Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen praten bij met Marco van Basten. De Belgen pakten woensdag een punt tegen Turkije.