Menu
Internationals keren terug bij Ajax

Internationals keren terug bij Ajax

De selectie van Ajax werkte donderdagochtend een intensieve training af. Frank de Boer zag alle internationals terugkeren op het trainingsveld. Tussen de spelers liep ook Jairo Riedewald. Voor de jonge verdediger is het dubbel feest deze week. Naast zijn debuut bij het Nederlands Elftal vierde hij gisteren (woensdag) zijn 19e verjaardag.

Davy Klaassen, Jasper Cillessen, Jairo Riedewald en Kenny Tete konden niet terugkijken op een succesvolle week. Het Nederlands Elftal verloor de twee poulewedstrijden, waardoor kwalificatie voor het EK in Frankrijk een zware klus wordt. Voor Jairo Riedewald was het een interlandweek met twee gezichten. Als bankzitter zag hij het Nederlands Elftal met 0-1 verliezen tegen IJsland. Ook de tweede wedstrijd tegen Turkije ging met 3-0 verloren. In Istanbul begon de Ajacied in de basis en maakte hij zijn debuut voor Oranje. Ondanks de afstraffing speelde Riedewald een solide wedstrijd en werd hij gezien als het lichtpuntje van de avond.

Conditietrainer Bjorn Rekelhof trapte de ochtendtraining af. De spieren werden losgemaakt met verschillende techniek- en coördinatie oefeningen. In tweetallen moesten de spelers de bal hoog over spelen. Voor Mitchell Dijks en Nemanja Gudelj de kans om het elkaar zo moeilijk mogelijk te maken. Aan de andere kant van het trainingsveld werden Jasper Cillessen, Diederik Boer en Andre Onana onder vuur genomen door keeperstrainer Carlo l’Ami. De ballen moesten in een hoog tempo uit het net worden geweerd, waarbij het accent lag op het vastklemmen van de bal.

De selectie speelde aan het einde van de training een partij van 8 tegen 8. Een mooie gelegenheid om de nadruk te leggen op het positiespel. Strakke dieptepasses werden afgewisseld met korte combinaties. Frank de Boer en Henny Spijkerman coachten fanatiek en legden het spel waar nodig stil om tactische aanwijzingen te geven. Nadat het eindsignaal was gegeven, wees Frank de Boer de spelers op de mogelijkheid om voor zichzelf aan de gang te gaan. Zo bleven Jairo Riedewald en Kenny Tete wat langer op het trainingsveld om samen de kopbal te trainen. Achteruit lopen en voorwaarts de bal terugkoppen was het doel.

Tekst en foto's: Ajax.nl

De Ajacieden houden de bal hoog.
De Ajacieden houden de bal hoog.
Mitchell Dijks en Riechedly Bazoer zijn druk bezig met het positiespel.
Mitchell Dijks en Riechedly Bazoer zijn druk bezig met het positiespel.
Frank de Boer deelt de hesjes uit aan de spelers.
Frank de Boer deelt de hesjes uit aan de spelers.